Violoncellový koncert na ledečském hradě

Violoncellový koncert na ledečském hradě

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Ledečský hrad zahájil novou sezónu v novém kabátě a láká na první akci – violoncellový koncert.

Hrad, tyčící se nad řekou Sázavou od 13. století, otevřel minulý týden brány prvním letošním návštěvníkům. Ti mohou kromě regionálního muzea obdivovat výhled na město z obranné věže a nově restaurované renesanční sgrafitové fasády paláce na horním nádvoří.

Tuto sobotu 12. dubna navíc v galerii hradu proběhne koncert klasické i moderní hudby s podtitulem Co vše lze zahrát na violoncello. Na tento krásný instrument zahraje absolventka Akademie múzických umění v Praze slečna Michaela Stehlíková za klavírního doprovodu Michala Worka, absolventa Konzervatoře Jaroslava Ježka. Oba jsou talentovanými umělci – Michaela dokonce část studií strávila v kanadském Torontu a Michal založil jazzovou kapelu Michal Worek Quartet, pro kterou (kromě aktivního hraní) skládá hudbu. Uskupení loni vydalo desku s názvem Time. Kromě klasické hudby uslyšíte během večera i adapatace filmových hitů.

Pro diváky není připraven jen hudební zážitek, ale i vizuální. V prostorách galerie budete moci shlédnout výstavu fotografií mladé a nadšené fotografky Petry Formánkové z Kolína.

Do Ledče je přes den kvalitní autobusové i vlakové spojení. Noční doprava je horší. Kdo přijede autem, může zkusit zaparkovat nad hradem u tenisových kurtů, ale není zde žádná záruka volného místa. Jistější je zanechat automobil pod hradem u prodejny COOP a vyjít ku hradu kopec po schodech.

Ledečský hrad je pro veřejnost otevřen každý den kromě pondělí od 9.00 do 16.00 hodin. Pokud se v sobotu rozhodnete pro celodenní výlet do Ledče, můžete si po uzavření hradních bran projít městskou památkovou zónu, ve které se nachází například gotický kostel sv. Petra a Pavla, klasicistní židovská synagoga a náměstí lemované mnoha historickými domy. Průvodcem Vám mohou být propagační mateiály města, které jsou k dostání v Turistickém informačním centru na Husově náměstí, případně si můžete předem objednat komentovanou prohlídku města (více informací zde http://www.ledecsko.cz/pruvodcovska-sluzba/).

Před koncertem se můžete dobře navečeřet například v Restauraci Centrál (Husovo náměstí), v restauraci U Řeky (ulice Mlýnská), v penzionu Vila Markéta (Heroldovo nábřeží) či v restauraci Pod Hradem (Heroldovo nábřeží).

Před koncertem se hrad opět otevře v 19:30 hodin a samotný začátek je stanoven na osmou hodinu. Vstupné činí 50,- Kč, přičemž držitelé permanentek Divadelního spolku Mimochodem, který akci pořádá, mají vstup zdarma. Na místě bude připraveno drobné občerstvení. Vstupenky si můžete rezervovat na e-mailu rezervace@mimochodem.com, na telefonním čísle 733 103 027, případně na našem Facebooku (https://www.facebook.com/events/1409766515951271/?ref_dashboard_filter=upcoming). Společenský oděv samozřejmostí.

Těší se na Vás realizační tým Divadelního spolku Mimochodem a samozřejmě účinkující!

Důležité informace:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo Mimochodem

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!