Colours of Ostrava láká na letošní Drive stage! Na své si přijdou fanoušci alternativních proudů v country, folku, akustické hudby a rockabilly

Colours of Ostrava láká na letošní Drive stage! Na své si přijdou fanoušci alternativních proudů v country, folku, akustické hudby a rockabilly

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Letošní ročník mezinárodního festivalu Colours of Ostrava pokračuje po loňském úspěchu v mapování alternativních proudů v country, folku, blues, akustické hudbě a rockabilly. Na speciální Drive stage vystoupí celkem patnáct kapel z celého světa i od nás, které patří k tomu nejlepšímu v této oblasti. “Nepřestává nás bavit objevovat dravé a živelné kapely, které neuznávají žádná tabu. Country a folk ohýbají přes punk, rock, Balkán, ska, temný kabaret a ještě temnější blues,” vysvětluje ředitelka festivalu Zlata Holušová. Diváci mezi letošními jmény najdou jak velké mezinárodní hvězdy, tak i čerstvé objevy, divoké koncertní kapely i křehké folkaře. 

K hlavním jménům letošní Drive stage na Colours of Ostrava budou patřit američtí country-punkoví Slim Cessna's Auto Club, dále australští Graveyard Train, kteří využívají i kladiva a řetězy pro temný mix dark country, rockabilly, bluegrassu, punku, psychedelie a bush ballad, nebo američtí, na Grammy nominovaní, North Mississippi Allstars, které s jejich syrovým boogie bluesrockem na Colours of Ostrava osobně doporučil Robert Plant. Z Londýna přijede do Ostravy kapela The Great Malarkey, bláznivě míchající punk, ska, balkánskou dechovku a kabaret, ze San Franciska pak písničkářka Rupa Marya s formací The April Fishes, kteří volně střídají francouzský šanson, punkrock, gypsy swing, tango, cumbiu a americký folk 60. let zdobený špetkou indické bhangry. Polsko zastoupí dvě kapely - Orkiestra św. Mikołaja, legendární skupina dokazující už přes čtvrt století, že lidová hudba se dá hrát i na starobylé akustické nástroje moderně, nápaditě a se strhujícím způsobem, a Volosi, smyčcový kvintet, který během okamžiku dokáže z lyricky hladivých minimalistických pasáží přejít do energického výbuchu. Ctitele francouzské hudby rozvášní dvojčata Jessica a Caroline Jeandon, alias Isaya, které hrají folkové písničky křtěné gospelem nebo nabroušeným bluesrockem, a světově proslulá mužská vokální skupina z Marseille Lo Cor dle la Plana, jejíž členové zpívají v jazyce středověkých trubadúrů oksitánštině a věnují se polyfonii. Podobně temperamentní zážitek nabídne čtyřčlenná ženská vokální skupina Assurd z Neapole. Hudbu od hranic Mexika a USA nabídne kapela David Wax Museum s osvěžujícími melodiemi, báječnými hlasy a folkrockem prolnutým rozpustilým mexickým stylem son jarocho.

Za Českou republiku se na Drive stage představí formace Lucie Redlové, Beaty Bocek a Jitky Šuranské nazvaná MDŽ, plzeňské rockabilly/psychobilly Mordors Gang, punkrockoví Queens of Everything  a dirty countryoví The Moonshine Howlers s punkovou dravostí a americkým zpěvákem Brianem Wayne Evansem.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!