Dr. House - Hugh Laurie se vrací do České republiky. Tentokrát vystoupí v Brně

Dr. House - Hugh Laurie se vrací do České republiky. Tentokrát vystoupí v Brně

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Hugh Laurie, kterého čeští diváci důvěrně znají coby svérázného doktora Gregoryho House, brilantního diagnostika s poněkud nevybíravými způsoby z amerického seriálu Dr. House, po svých úspěšných koncertech s kapelou The Copper Bottom Band v loňském roce v Praze letos znovu míří za českými diváky a posluchači. Tentokrát v České republice vystoupí pouze na jediném koncertě v Brně v Kajot Aréně 22. července 2014 od 20.00 hodin. Poprvé si jeho show mohou vychutnat také východní sousedé, v Bratislavě vystoupí den před brněnskou zastávkou, 21. 7. v Aegon Areně.

Argentinské národní noviny číslo 1 „La Nacion!“ uvedly k jeho poslední show: “To, co vidíte na scéně, je show provedená velmi kvalifikovaným milovníkem hudby, jenž k pobavení publika propojuje charisma s elegancí. Dvě a půl hodiny, ve kterých jazz, blues a soul v podání Hugha Laurieho zdaleka překonávají očekávání, které vzbudil už v roce 2012.”

Po triumfálním úspěchu svého druhého alba ‘Didn’t It Rain’ a následného zcela vyprodaného turné po Jižní Americe, Austrálii a Novém Zélandu Laurie přidává do světového turné na letošní léto opět Evropu. V sestavě kapely The Copper Bottom Band se představí několik hudebníků, kteří se podíleli na albu - Piltch (basa), Henry (trubky), Lea (trombon), McClain (vokály) a Moreno (vokály) – doplňuje je Herman Matthews (bicí) a Mark Goldenberg (kytary).

“Tahle skupina hraje nejlíp, jak jí kdy uslyšíte. Otevírá obálku fyzické roztomilosti. Myslím, že vám můžu slíbit skvělý zážitek!” říká Hugh Laurie.

Album ‘Didn’t It Rain’ zaznamenává Laurieho odpoutání se od neworleanského blues a vydává se cestou proti proudu do samotného hudebního srdce Ameriky. Album zahrnuje generační šíři autorů od prvních průkopníků, jako byli W.C. Handy (St Louis. Blues) a Jelly RollMorton (I Hate A Man Like You) až po mnohem současnější umělce jako jsou Dr. John (Wild Honey) a Alan Price z The Animals (Changes).

Skladby pro ‘Didn’t It Rain’ byly nahrávány ve studiu Ocean Way v Los Angeles v lednu 2013, produkce se ujal Joe Henry. Členy skupiny The Copper Bottom Band doplnili další hudebníci jako Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch a Patrick Warren s Elizabeth Lea a Larry Goldingsem – album také představuje několik vokálních výkonů Guatemalského zpěváka a skladatele Gaby Moreno a soulového zpěváka Jeana McClaina, jenž původně spolupracoval s umělci jako Jimmy Cliff a Sheryl Crow. Album navíc podbarvuje speciální host v osobě vítěze Grammy v oboru blues Taj Mahala, který přidal svůj hlas do nové nahrávky LittleBrother Montgomery’s ‘Vicksburg Blues’.

Hugh Laurie (11. 6. 1959, Oxford) hrál v mnoha filmech, například: Rozum a cit (1995) s Emmou Thompson a Kate Winslet, oblíbený film z produkce Walta Disneyho 101 dalmatinů (1996), kasovní trhák Muž se železnou maskou (1998), Madam Bette (1998), Myšák Stuart Little (1999), Myšák Stuart Little 2 (2002), Let Fénixe (2004), Street Kings (2008) nebo Monstra vs. Vetřelci. V roce 2011 si zahrál spolu s Jamesem McAvoyem a Billem Nighym hlavní roli ve filmu Velká vánoční jízda. Na Toronto International Film Festivalu 2012 se Hugh představil ve filmu Mr. Pip, v roli pana Wattse si zahrál po boku s Kerry Foxovou. Spolu s dlouholetým kolegou Stevenem Fryem také propůjčil hlasy hlavním postavám animovaného filmu Keirona Selfa Strašidlo Cantervillské, který půjde do kin v letošním roce. Dokončen byl již také pro letošní rok připravovaný vysko rozpočtový film Tomorrowland, ve kterém si Hugh zahrál po boku George Clooneyho.

Mezi jeho nejznámější televizní role patří postava Bertieho Woostera v působivé čtyřdílné sérii Jeeves and Wooster (1990-1995). Mezi kultovní bezesporu patří Laurieho role v seriálu Černá zmije. Zahrál si také v jednom z nejoblíbenějších TV seriálů vůbec – v Přátelích (1998). Jeho nejznámější seriálovou rolí je ale bezesporu postava doktora Gregoryho House v seriálu Dr. House, za kterou získal dva Zlaté glóby, dvě ocenění Screen Actors Guild Award a šest nominací na cenu Emmy. Režíroval mnoho reklam a pořadů. Jeho první román Obchodník se smrtí (The Gun Seller) vydaný ve Velké Británii a USA, který zaznamenal řadu ohlasů ze stran kritiků, bude adaptován jako scénář pro MGM.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Winning Group Arena nabízí i další akce

Umělci: Hugh Laurie

Místo konání: Winning Group Arena

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!