Filmová filharmonie nabídne melodie z nejznámějších westernových filmů

Filmová filharmonie nabídne melodie z nejznámějších westernových filmů

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V sále Pražské konzervatoře na Dvořákově nábřeží se 20. dubna rozezní melodie z nejznámějších westernových filmů. Nově vzniklý orchestr uvede českému posluchači naprosté novinky, a to nejen skladby věhlasného Ennio Moricconeho, představí také například hudbu z filmu Pocahontas nebo Vinnetou.

Symfonický orchestr Filmová filharmonie vystoupí pod vedením dirigenta Chuheie Iwasakiho (foto) 20. dubna v 19:30 v sále Pražské konzervatoře s koncertním programem Western Night. Jak již název napovídá, na koncertě zazní nejznámější westernové melodie, například hudba z filmů Poslední Mohykán, Tenkrát na západě, Sedm statečných, Vinnetou, Pocahontas nebo Tanec s vlky.

Orchestr vznikl na konci roku 2013 jako těleso, které se zabývá nejen hudbou filmovou, ale také hudbou populární. Členové jsou studenti středních a vysokých hudebních škol (Pražská konzervatoř, HAMU, JAMU). Ačkoliv je tento koncert prvním, který Filmová filharmonie představí, jednotliví hráči nejsou žádní začátečníci.

Každý člen orchestru má velké hudební zkušenosti, navíc nás spojuje zájem o filmovou hudbu, proto můžeme návštěvníkům koncertu slíbit neopakovatelný zážitek s tematickým repertoárem,“ říká ředitel Filmové filharmonie Matěj Lehár.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Pražská konzervatoř

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!