Literární novinky - Dubnové novinky v Euromedia Group

Literární novinky - Dubnové novinky v Euromedia Group

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Opět Vám přinášíme výběr z vycházejících knih společnosti Euromedia Group, které se dostanou na pulty knihkupectví během dubna 2014.

Bubble - Anders de la Motte, Nakladatelství Knižní klub

BUBBLE završuje trilogii originálních švédských krimirománů o prostředí IT technologií a sociálních sítí, jejich ovládání a zneužívání. GAME a BUZZ rozehrály nevyzpytatelnou Hru o (ne)alternativní (ne)kontrolované (ne)virtuální realitě. Hlavní hrdina HP se sice snaží ze Hry vymanit, ale poté co jeho sestra Rebecca narazí na jistou léta neotvíranou bankovní schránku, nebezpečí je zpět. A větší než kdy předtím... BUBBLE přináší dramatický a aktuální příběh o tom, jak se snažíme budovat bubliny bezpečí ve světě, který je nepřetržitě digitálně sledován. Velké i malé bubliny však mají jedno společné: dříve či později prasknou.

Nekonečná láska - Scott Spencer, Nakladatelství Knižní Klub

Nekonečná láska vyšla poprvé před třemi desítkami let a ze svého autora udělala „současného amerického mistra milostného příběhu“. Román, kterého se prodaly více než dva miliony výtisků a byl přeložen do více než dvaceti jazyků, líčí strhující příběh vášně a posedlosti dvou mladých lidí. Ačkoli podle něj byl natočen už jeden film a chystá se další, kniha, která je mnohem působivější, v českém jazyce vychází poprvé.

Prorok - Amanda Stevensová, Nakladatelství Knižní Klub

Hřbitovní královna Amelia Grayová porušila všechna pravidla, která ji měla chránit před duchy, jež vidí. Otevřela dveře do neznáma a Zlo, které za nimi číhá, ji chce zpátky k sobě... A nyní po ní ještě duch zavražděného policisty žádá, aby mu pomohla najít jeho vraha. Stopy ji zavedou do rodného Charlestonu, napohled líbezného města na americkém Jihu, v němž ale doposud kvete čarodějnictví, kořenářství a černá magie. Jakto že si toho Amelia dříve nevšimla? Aby toho nebylo málo, znovu se setkává s Johnem Devlinem, mužem, kterého měla milovat jen zdálky, a ocitá se tak před volbou, jež jí s definitivní platností změní život jednou provždy – bude se řídit otcovými pravidly, aby udržela sebe i Johna v bezpečí, anebo touhou svého srdce?
Dech beroucí závěr temné trilogie, která uchvátila čtenáře po celém světě.

Železné včely - Miroslav Václavek, Nakladatelství Knižní Klub

Válečný román, nabízející nový úhel pohledu: odehrává se v Německu a jeho hrdinové jsou výhradně Němci. Mladý německý voják je zastřelen střelou, kterou kdysi zvedl ze země jeho otec, pracující tenkrát v muniční továrně. Literárně zajímavě zpracované téma zaujme psychologií postav i akčním dějem.

Uvězněna v rodné zemi - Katja Schneidtová, Nakladatelství Ikar

Katja Schneidtová je mladá emancipovaná žena, která miluje život a ráda se baví. Dokud nepozná Mahmuda. Zamilují se do sebe a nastěhují do společného bytu. Ale pak její turecký přítel zničehonic ukáže svou pravou tvář – tvář tyrana. Katja se náhle uprostřed moderní Evropy ocitá v neznámém, paralelním světě islámské společnosti a je konfrontována s jejími zákony. Poté, co ji partner několikrát zbije málem k smrti, sebere všechnu svou odvahu a uprchne. Stává se však psancem a dodnes žije pod neustálou hrozbou pomsty jeho tureckého klanu.

Half Bad - Napůl zlý - Sally Green, Nakladatelství YOLI

Fantasy příběh o nezdolné vůli přežít. Příběh, který vás chytne a nepustí až do poslední stránky.
Nadpřirozený thriller se odehrává v novodobé Anglii, kde mezi lidmi žijí v utajení černí-zlí a bílí-hodní čarodějové. Obě frakce rozděluje silná nenávist a spojuje jedna jediná věc – strach z chlapce, který pochází z obou stran.
Patnáctiletý Nathan je synem smíšeného čarodějnického páru a ostatními čaroději vězněn a mučen. Chlapec musí ze svého žaláře uprchnout před svými šestnáctými narozeninami a najít svého otce, nejsilnějšího a nejkrutějšího černého čaroděje na světě, jinak zemře. Zvládne svůj nelehký úkol přesto, že nemůže nikomu věřit? Ani dívce, kterou miluje?

Filmová práva k magickému debutu, který se stal mezinárodní senzací, okamžitě zakoupilo filmové studio FOX 2000 spolu s producentem Twilight ságy, Karenem Rosenfeltem.

Stockholmský oktáv - Karen Engelmannová, Nakladatelství Knižní Klub

Mistrovský historický thriller, jehož děj nás vtáhne do světa intrik a kouzel v 18. století ve Švédsku. Emil Larsson, mladý celní úředník a šikovný karetní hráč, se má z popudu svého nadřízeného oženit a vést ctnostný život. Právě tehdy začne Emilovi tajemná věštkyně paní Grasparvová, znalkyně tarotu, vykládat budoucnost – celý jeho „životní oktáv“. Její prorocké vize se týkají i osudu krále Gustava III., kterého se baronka Uzanna chystá otrávit. Emil musí začít rychle jednat a nesmí udělat chybný krok.

Koruna - Nancy Bilyeauová, Nakladatelství Knižní Klub

Píše se rok 1537 a v Anglii vládne Jindřich VIII. Joanna Staffordová pochází ze starobylé šlechtické rodiny, ale rozhodla se vstoupit do kláštera, aby unikla intrikám a nástrahám královského dvora. Když se vydává na nebezpečnou cestu do Londýna, aby v poslední hodince stála po boku své nejlepší přítelkyni, která má být na příkaz samotného krále upálena, netuší, že se sama ocitne přímo na šachovnici mocných a v ohrožení života. Musí nalézt tajemnou korunu, aby zachránila svého otce a zastavila králův teror.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!