Czech The Light rozzáří regiony světelným uměním

Czech The Light rozzáří regiony světelným uměním

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V dubnu odstartuje v České republice jedinečný kulturní projekt s názvem CZECH THE LIGHT. Jde o sérii kulturních akcí v regionech inspirovanou konceptem festivalů světla.
Projekt oživí veřejný prostor významných českých měst jako jsou Kutná Hora, Brno, Olomouc nebo Český Krumlov, a to prostřednictvím uměleckých světelných instalací, velkoformátových videomappingů na ikonické objekty české architektury nebo workshopů na téma malování světlem. Série akcí CZECH THE LIGHT vyvrcholí druhým ročníkem festivalu světla Signal v Praze.

Hlavní program CZECH THE LIGHT začíná 25. dubna v Kutné Hoře, kde odstartuje velkolepým videomappingem na chrám sv. Barbory. Projekci s názvem „Spektrum“ zde představí české uskupení The Macula, které se proslavilo videomappingem promítaným na Staroměstský orloj nebo kostel sv. Ludmily v Praze. Projekt bude po Kutné Hoře pokračovat v Brně, Olomouci a Českém Krumlově, kde se návštěvníci mohou těšit na světelná díla českých umělců, jako jsou Jakub Nepraš, Rony Plesl, Vladimír 518, František Skála, Prokop Bartoníček a další.

CZECH THE LIGHT přiveze do regionů dokonce interaktivní světelný Mrak od kanadské dvojice umělců Caitlind Brown a Wayne Garrett, který sklidil na prvním ročníku festivalu světla Signal v Praze ohromný úspěch. Menší doprovodné akce nebo workshopy malování světlem pak míří také do Hradce Králové, Plzně, Ostravy nebo Berlína. Série regionálních akcí CZECH THE LIGHT vyvrcholí v říjnu největší českou kulturní akcí, druhým ročníkem festivalu světla Signal v Praze, který vloni navštívilo téměř 250 000 diváků.

CZECH THE LIGHT:

Kutná Hora / 25. – 26. 4.
Brno / 15. – 17. 5.
Olomouc / 11. – 14. 6.
Český Krumlov / 5. – 6. 9.
Praha / SIGNAL festival / 16. – 19. 10

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!