Literární novinky - Vychází kniha o Kájínkovi a dvě novinky z Joty

Literární novinky - Vychází kniha o Kájínkovi a dvě novinky z Joty

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jedna z několika velice očekávaných knih vyjde v nejbližších dnech u nakladatelství Fragment. Autentické vyprávění nejznámějšího českého vězně o svém dětství, dospívání, o svých láskách, zálibách, ale i o umění otevřít každý zámek. O vztahu k lidem, k penězům, ke zbraním. Jiří Kájínek – Můj život bez mříží je mimořádná a ojedinělá kniha, která vznikla ve specifických a pro běžného člověka nestandardních podmínkách.

Křest knihy se uskuteční ve středu 4. 2. 2014 od 16:30 v pražském Paláci knih Luxor na Václavském náměstí. Pozvání přijal František Ringo Čech a další vážení hosté, díky kterým mohla kniha vzniknout. Akci pořádá nakladatelství Fragment.

Nakladatelství Jota vydává dvě zajímavé knihy.

První se jmenuje Zločin I. Podle úspěšného stejnojmenného televizního seriálu napsal David Hewson knihu na základě originálního scénáře Sorena Sveistrupa.

Vyšetřovatelka Sarah Lundová se těší na svůj poslední den u kodaňské policie a na stěhování za přítelem do Švédska. Všechno se ale změní, když je v lese za městem nalezena devatenáctiletá studentka Nanna Birk Larsenová, znásilněná a brutálně zavražděná. Plány Lundové na stěhování musí počkat, neboť se ujímá spolu s detektivem Janem Meyerem vyšetřování tohoto případu. Zatímco Nannina rodina se nedokáže vzpamatovat ze své tragické ztráty, místní politik Troels Hartman žije volební kampaní, která jej má vynést do vytouženého křesla kodaňského starosty. V okamžiku, kdy nečekaně vyjdou na světlo světa spojnice mezi radnicí a vraždou, nabírá celá kauza naprosto jiný, nečekaný směr.

V průběhu dvaceti dnů se v případu vynořuje jeden podezřelý za druhým a honbu za vrahem komplikuje eskalující násilí a nechutné politické intriky.

Druhou knihou z nakladatelství Jota je novinka od Markéty Harasimové s názvem Sametová kůže.

Vražda, láska, velké peníze… A spolu s nimi chamtivost, bolest, vášeň, ale i sebeobětování. Vlastnosti a skutky, které čtenáře vtáhnou do románového světa zločinu a zároveň se dotýkají naší každodenní reality.

Hlavní hrdinkou románu je šestatřicetiletá Sára, matka pětiletého Olivera a bytová designérka. Příběh začíná u soudu, který rozvádí její dlouhodobě nefungující manželství a Sáře přináší velkou úlevu. Od svého muže Kamila v minulosti zažila nejen urážky, ale i násilí, kvůli němuž byla nucena i s dítětem utéci. Než však stačí rozvod nabýt právní moci, je Kamil brutálně zavražděn a Sára se vzhledem k tomu, že na dobu vraždy nemůže prokázat alibi, stává hlavní podezřelou. Rodící se náklonnost mezi ní a charismatickým vyšetřovatelem Alexem Jungrem situaci nikomu neusnadňuje. Ke zvratu dochází, jakmile policie zjistí, že Kamil krátce před svou smrtí vyhrál závratnou sumu v loterii.

Případ se navíc zkomplikuje nálezem další mrtvoly a i přes horečné pátrání se kriminalistům nedaří s ním pohnout. Napětí vrcholí v okamžiku, kdy je unesen malý Oliver a zoufalou Sáru vydírá neznámý únosce. Kdo vraždí? A kdo stojí za únosem dítěte? Dostanou Alex se Sárou šanci naplnit svůj vztah, anebo vše dopadne úplně jinak?

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!