Literární novinky - Novinky z nakladatelství Fortuna Libri

Literární novinky - Novinky z nakladatelství Fortuna Libri

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Tentokrát se naše Literární novinky zaměří na nakladatelství Fortuna Libri, kterému vyšlo několik zajímavých knih.

Knihu o největším českém panovníkovi s názvem Karel IV. – Tajný deník napsal Josef Bernard Prokop. Málokoho napadne, že i Karel IV. – přes veškerou pompéznost císařské a královské hodnosti – měl také běžné lidské starosti, tak známé lidem ve všech dobách. Láska, nenávist, protivenství, toho všeho najdeme v Karlově době mnoho. Fiktivní soukromé paměti Karla IV. se odehrávají těsně po jeho třetím ovdovění, v době ohrožení království nepřátelskými sousedy.

Zároveň Vás zveme i na křest knihy, který se uskuteční 9. dubna 2014 od 17 hodin v Literární kavárně Paláce knih Luxor na Václavském náměstí. Samozřejmě se bude účastnit samotný autor a kmotrem se stane sociolog, malíř, kreslíř a humorista Václav Hradecký.

Další knihou je román pro náctileté od autorky Laury Marx Fitzgeraldové. Kniha se jmenuje POD VEJCEM – Tajemství mistra Rafaela a jedná se o dětskou verzi Šifry mistra Leonarda.

Když třináctiletá Theodora Tenpennyová vyleje na obraz svého zesnulého dědečka lahvičku s lihem, pod vrchním nátěrem objeví druhý obraz, který připomíná dílo renesančního malíře Rafaela.

V první chvíli je nadšená, nemá to totiž doma vůbec lehké. Musí se postarat o nemocnou maminku, uzavřenou ve svém vlastním světě, a také o dvě stě let starý rodinný dům – a na to všechno má jen čtyři sta šedesát tři dolary, které jí zůstaly po dědečkovi. Vzápětí se jí však zmocní obavy. Co když dědeček, který pracoval jako hlídač v Metropolitním muzeu, obraz ukradl?

Pokud chce Theo rozluštit záhadu, musí se přestat spoléhat jen sama na sebe. S pomocí nových a velmi neobvyklých přátel procestuje celý Manhattan a odhalí dědečkovo neuvěřitelné tajemství.

Laura Marx Fitzgeraldová studovala dějiny umění na univerzitách v Cambridgi a Harvardu. Žije v New Yorku s manželem a dvěma dětmi. Pod vejcem je její první román.

Na závěr Vám představíme knihu Učiněná katastrofa, kterou sepsala spisovatelka Jamie McGuire.

Než Travisi Maddoxovi zemřela matka, naučila ho dvě věci: Miluj intenzivně. Bojuj ještě intenzivněji.

Travis Maddox & Abby Abernathyová

ON – Jmenuje se Travis. Jeho život je plný povolných žen, nepovoleného hazardu a násilí. Jenže zrovna když si myslí, že je nezranitelný, potká JI.

ONA – Abby je kombinací nevinné krásy a hříšné minulosti. Vnímá Travise jinak než ostatní a rozhodně nemíní být JEHO další trofejí.

ON + ONA – Rozdílné pohledy na jedno společné téma. Tentokrát je na řadě ON, muž s věčným nepokojem v duši.

Jak dopadne nejkrásnější milostný příběh jedenadvacátého století?

O autorce: Jamie McGuire promovala na Northern Oklahoma College v oboru aplikované radiologie a je spisovatelkou na plný úvazek. Žije v Enidu s třemi dětmi a manželem Jeffem, opravdovým kovbojem. Její webové stránky najdete na adrese www.jamiemcguire.com.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!