TAPE FIVE - živelný electroswing přijíždí poprvé do ČR!

TAPE FIVE - živelný electroswing přijíždí poprvé do ČR!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na úterý 29. dubna se do pražského Lucerna Music Baru chystá velký electroswingový večírek. Poprvé ve své historii se českému publiku představí v Německu usazená kapela Tape Five, která ve své tvorbě mixuje electroswing, bossanovu, nu-jazz a další příbuzné žánry. Tape Five přijedou se svou aktuální deskou Swing Patrol, aby nám naživo ukázali, proč jejich muzika figuruje na více jak 700 hudebních kompilací.

Za projektem Tape Five stojí jeho duchovní otec Martin Strathauser – německý producent, multi-instrumentalista a autor většiny písní. Nápad na vytvoření volného sdružení muzikantů Tape Five se zrodil v jeho hlavě na sklonku minulého století, kdy začínal mít dost stereotypní studiové práce pro reklamní agentury a velké labely. V té době se Martin potkal s anglickým zpěvákem Henrikem Wagerem, s nímž nahrál úplně první skladbu, která však spatřila světlo světa až o několik let později.

V roce 2006 vydali Tape Five své debutové album Swingfood Mood, které se hned od začátku prodávalo v Evropě, Spojených státech i v Asii. Od té doby vydali tři studiová alba. Jejich tracky vyšly na obdivuhodném počtu 700 kompilacích, mezi kterými najdete známé kompilace jako Cafe del Mar, Jazzy Lounge, Swing a la Mode nebo Electro Swing Revolution. Živelná muzika Tape Five se objevila i v reklamách v několika zemích světa.

Tape Five kombinují množství stylů a hudebních vlivů s důrazem na elegantní kompozice.
Martin Strathausen si ke spolupráci na projektu zve pestrou směs muzikantů a zpěváků z celého světa. Na písničkách Tape Five se už podíleli umělci z Anglie, USA, Itálie, Kamerunu, Brazílie nebo daleké Sibiře. Někteří z nich mají dokonce zkušenosti s takovými umělci, jako jsou Barry White, Lionel Ritchie, Brecker Brothers a další.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Lucerna Music Bar

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!