Dvořákova Praha nabídne Zimermana, Repina, Mehtu nebo Izraelskou filharmonii

Dvořákova Praha nabídne Zimermana, Repina, Mehtu nebo Izraelskou filharmonii

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nebývalou koncentraci světových orchestrů a hvězdných sólistů nabídne letos mezinárodní hudební festival Dvořákova Praha oslavující již sedmým rokem génia české hudby.

Od 8. do 22. září zavítají do Prahy věhlasná hudební tělesa jako Izraelská filharmonie v čele se Zubinem Mehtou, Velký symfonický orchestr P. I. Čajkovského s Vladimirem Fedosejevem nebo elitní výběr členů Vídeňské a Berlínské filharmonie, Komorní orchestr Vídeň-Berlín. Sólistům vévodí klavírista Krystian Zimerman, podle mnohých nejvýznamnější klavírista současnosti, který v Praze nevystoupil dlouhých 33 let, či fenomenální houslový virtuóz Vadim Repin.

Program Dvořákovy Prahy zdobí jak ikonické skladby Antonína Dvořáka, tak skladby uváděné zřídka nebo vůbec. Své místo v programu mají Dvořákovy vzory i jeho pokračovatelé, velikáni světové hudby od 17. po 20. století. Dojde i na skutečnou dramaturgickou lahůdku: novodobou premiéru Dvořákovy první opery Alfred v koncertní verzi.

Hlavním festivalovým centrem je tradičně Rudolfinum. Nově pořadatelé publikum zavedou do Anežského kláštera, kde se uskuteční některé koncerty komorní řady, či Týnského chrámu.

Vstupenky na všechny festivalové koncerty jsou již v prodeji. Více informací na www.dvorakovapraha.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!