Dánské trio WhoMadeWho představí v Paláci Akropolis nové album Dreams

Dánské trio WhoMadeWho představí v Paláci Akropolis nové album Dreams

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V rámci série klubových koncertů United Islands České spořitelny vystoupí 16. května v pražském Paláci Akropolis dánské disco punkové hvězdy WhoMadeWho. Ti v březnu vydali nové album Dreams, čeká je nabitý letní festivalový program, ale ještě předtím svým hravým a chytlavým indie electro popem zpestří koncertní jaro v Praze.

Dánské trio WhoMadeWho tak v Praze 16. května představí své nové album Dreams. Hudba dánské trojice muzikantů - Jepp Kjellberge, Tomas Barfod a Tomas Høffding- výrazně připomíná tvorbu známější formace a disco-punkové legendy Daft Punk

Stylová spřízněnost je samozřejmě patrná a není náhoda, že si WhoMadeWho naživo s Daft Punk již zahráli. Ostatně jsou to právě koncerty, které je vynesly z klubové scény na pódia evropských festivalů.

Po několika singlových nahrávkách pro německý label Gomma WhoMadeWho albově debutují v roce 2005 a eponymní nahrávku se vydávají představit po evropských klubech. Zážitky z živého hraní vzápětí zúročí na albu akustických verzí skladeb ze svého debutu Greeen Versions (2006). O rok později vzbudí pozornost coby neočekávání headlineři španělského festivalu Benicàssim. Původně ohlášené hvězdy večera, britští Klaxons, se vnestihli včas dostavit na místo a díky tomu sláva ten večer patřila právě WhoMadeWho.

Další album The Plot (2009) je už u hudebních fandů očekávanou událostí. WhoMadeWho koncertují s takovými zavedenými jmény jako Soulwax, Hot Chip, Justice a LCD Soundsystem. Jejich disko-express uhání plnou rychlostí: pod svá křídla si je bere stylotvorný label Kompakt, v rychlém sledu na něm vydávají alba Knee Deep (2011) a kritikou vysoce ceněné Brighter (2012). Na rychlosti neubírají dodnes. Kromě častého koncertování natočili další album Dreams, které přijedou na jaře představit do Prahy.

Nové album vychází 3. března na CD, v limitované edici na barevném dvojvinylu a samozřejmě coby digitální download.

Vstupenky na koncert zakoupíte v síti Ticketpro nebo přímo v Paláci Akropolis za jednotnou cenu 550 Kč. Klienti České spořitelny, kteří se prokážou platnou kartou ČS vstupenku získají za pouhých 440 Kč.     

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Palác Akropolis nabízí i další akce

Umělci: WhoMadeWho

Místo konání: Palác Akropolis

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!