Literární novinky - Únorové novinky z Albatros Media

Literární novinky - Únorové novinky z Albatros Media

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Přinášíme informace o několika nových knihách z Albatros Media, které vycházejí během měsíce března.

Moře slané vody

Radek Malý

Nakladatelství Albatros, vychází 10.3. 2014

Nová kniha veršů originálního básníka Radka Malého, který získal za sbírku Listonoš vítr cenu Magnesia Litera. Tentokrát se autor věnuje tajemstvím moře, jeho krutosti, nádheře i velkoleposti. Jeho verše jako v případě minulé sbírky doslova podkreslil, dotvořil a ozdobil malíř a ilustrátor Pavel Čech. Vychází tak nádherná knížka vonící široširými dálkami a oceánem – nádherný dárek pro všechny milovníky moře, dobrodružství a poezie.

Na orlích křídlech

Fišerová Ilona

Nakladatelství Albatros, vychází 10. 3. 2014

Tomáš a jeho kamarádi zbožňují landkiting, jízdu na prkně za tažným drakem. S kamarády si říkají Bratrstvo orlích křídel, snad jako by tušili, že je jejich záliba přivede na stopu pašeráků vzácného ptactva. Začíná dobrodružný příběh plný záhad a napětí, ale taky otázek. Rukopis knihy zvítězil v literární soutěži nakladatelství Albatros o nejlepší původní dobrodružný příběh pro děti v roce 2013.

Máme doma gorilu

Jan Vodňanský

Nakladatelství Albatros, vychází 31. 3. 2014

Znáte pohádku o vystudované princezně a o knihomůlcích, hodných skřítcích, kteří za pana Vodňanského napsali pohádku? Dárková knížka Máme doma gorilu shrnuje to nejlepší z autorovy tvorby. Kdo ještě číst neumí, může si v knize prohlížet obrázky Aloise Mikulky, kromě toho zazpívat a dorýmovat podle obrázků. V knize je přiložené CD s názvem Dejte mi pastelku, nakreslím pejska.

Zajatci Ďáblova chřtánu

Arnošt Vašíček

Edice České Televize, vychází 10. 3. 2014

Ztracený chlapec, nebezpečný lupič, podivínský badatel, přitroublý policista a jeskyně skrývající hrozivé tajemství. David a Klára si chtěli jen vyzvednout pár věcí z chaty rodičů. Netušili, že některým místům je lépe se vyhnout. Dobrodružný příběh plný záhad a děsivých odhalení

Křivopřísežník

Martin Jensen

Nakladatelství Plus, Již vyšlo

Netypický historický román s detektivní zápletkou, který volně navazuje na Královy psy. I v tomto díle se setkáváme s pestrou čtveřicí: dánským králem Knutem, iluminátorem Winstonem, thénem Halfdanem a hostinskou Alfildou. Winston s Halfdanem se v tomto díle z Oxfordu vydávají na sever Anglie s přísně tajným úkolem od samotného krále.

Dopisy z ostrova Skye

Brockmole Jessica

Nakladatelství Motto, vychází 31. 3. 2014

Píše se rok 1912. Čtyřiadvacetiletá Elspeth nikdy neopustila svůj domov na ostrově Skye. Když dostane dopis od studenta Davida Grahama až z daleké Ameriky, začnou si pravidelně dopisovat a jejich přátelství přeroste v lásku. Elspeth je ale vdaná a David je vyslán do Evropy jako řidič sanitky na západní frontě. Elspeth nezbývá nic jiného než se modlit, že válku přežije. Druhá rovina příběhu se odehrává roku 1940. Elspethina dcera se zamiluje do válečného pilota… čeká ji stejný osud jako její matku?

Inspirace v odstínech šedi - Vítězné povídky soutěže Staň se novou E L James

Nakladatelství XYZ, vychází 17. 3. 2014

Deset českých a slovenských čtenářů se nechalo inspirovat oblíbenou trilogií Padesát odstínů a napsali svou vlastní povídku. Někteří se zasnili, někteří vše vzali s humorem, někteří dokonce ještě přitvrdili…

Etiketa a špionáž

Carrigerová Gail

Nakladatelství CooBoo, Již vyšlo

Čtrnáctiletá Sofronie dává svojí mamince pořádně zabrat. Proto Sofronii zapíše do Penzionátu mademoiselle Geraldiny pro kvalitní přípravu mladých dívek. Tenhle penzionát je… tak trochu jiný. Dívky se tu sice učí tanci, jak se správně šatit a etiketě povšechně, ale také opravdové špionáži – samozřejmě při zachování nejvybranějších mravů. Sofronie a její přítelkyně čeká vskutku strhující první rok!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!