Albert Černý nazpíval ústřední píseň k filmu 10 pravidel jak sbalit holku

Albert Černý nazpíval ústřední píseň k filmu 10 pravidel jak sbalit holku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


„Bílý kůň“ Albert Černý nazpíval píseň k novému filmu režiséra Karla Janáka, tvůrce úspěšných komedií Snowboarďáci a Rafťáci. Na hudbě ke komedii 10 pravidel jak sbalit holku se podíleli Miroslav Chyška a Dan Bárta.

„Přiložil jsem ruku k dílu a přisložil jsem pár melodií a jednu dvě skoro písně, písničky. Většinou je to tak, že máme nějaký základ, já udělám melodii, Mirek ji učeše, případně se vůči některým jejím zákrutům negativně vymezí, takže ji musím předělat – až jsme spokojeni oba, respektive všichni, teď myslím i Honzu Jakubce, takto člena širší autorské základny muziky k Deseti pravidlům. A o texty jsem poprosil Alžbětu Plívovou, Bětku, dívku svou, což taky velice zjednodušuje situaci, jakkoliv ji to i poněkud komplikuje...,“ vysvětluje Dan Bárta  princip vzájemné spolupráce.

Písnička, která zazní v titulcích, se jmenuje One Player Game a přestože ladí s tématem filmu, Dan Bárta se neujal její interpretace.

„Napsali jsme takovou snivou, lehce bilanční věc, o touze po lásce k „té pravé“, tak, aby jaksi vyjadřovala pocity hlavního hrdiny filmu a trochu přibližovala jeho svět. Ne, že bych si na všechna tahle pohnutí nepamatoval, to já se na ně dobře pamatuju, ale napadlo mě takhle jednou před usnutím, jestli je vlastně vhodné, aby se mým lehce skeptickým nahořklým prostřednictvím vztahoval ke světu kluk, kterému bych mohl být za určitých poměrně pravděpodobných okolností tatínkem... zkrátka jsem si tak jako přiznal, že jakkoliv zvládám zpěvácké řemeslo po všech těch letech dobře, nemusím být v tomto speciálním případě úplně uvěřitelný a na místě, že On My Head už bylo, že by to teď chtělo trochu ryzí mladické nerozvážnosti, jiskry a svěžesti, neotřelosti, drzosti, nezatíženosti, rozervanosti, přímosti, zkrátka že by to chtělo najít někoho, kdo nazuje sportovní botky, současným způsobem na nich překříží tkaničky, nedopne jeansy a spustí šle a vyrazí jen tak prostovlasý tomu chtění, té touze a životu hlava nehlava vstříc...“ vypráví Dan Bárta.

One Player Game

Hudba: Miroslav Chyška, Dan Bárta
Text: Dan Bárta, Alžběta Plívová
Hrají: Miroslav Chyška, Dan Bárta, Jan Jakubec
Zpěv: Albert Černý
 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!