Lord of the Dance: tančil pro Bushe i Putina a na přelomu února a března 2014 roztančí i Česko!

Lord of the Dance: tančil pro Bushe i Putina a na přelomu února a března 2014 roztančí i Česko!

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Taneční představení Lord of the Dance slaví již 18 let úspěchy po celém světě. Do České republiky se „Lordi“ pravidelně vracejí již deset let, a to již od dubna 2003, kdy soubor dvakrát po sobě beznadějně vyprodal pražskou T-Mobile Arénu. Od té doby u nás tuto nádhernou show zhlédlo přes 600.000 diváků! Ve 60 zemích světa okouzlila více než 60 milionů diváků. Dosud je představení uváděno ve své nezměněné podobě, jelikož publikum chce stále vidět původní show.

Hudba a tanec této umělecké formace je založena na tradičním irském folkloru, obohaceném o rychlejší popové melodie, moderní tanec a step. Tento ojedinělý umělecký zjev vychází z irské folklorní tradice a univerzální řečí tance doslova vtahuje publikum do mystického univerza tajemna, lásky, emocí a dobrodružství. Tím posouvá irskou taneční tradici do nové nadčasové dimenze a doslova ji pasuje do role zázračné živoucí legendy.

Podle Michaela Flatleyho, tvůrce projektu, ředitele a současně choreografa tohoto světového tanečního fenoménu, se jedná o jedinečné spojení duší a myslí hudbou a tancem, čímž se ruší a překračují veškeré tradiční hranice. Od začátku až do konce se publikum může těšit na mistrovské aranžmá precizního tance, světelné hudební show a pyrotechnických efektů.

V roce 2012 doznala show značných změn - nové kostýmy, choreografie, vylepšení scény, nová světla, LED projekce. Co se nezměnilo, je ale fantastický příběh Dobra a Zla v překrásné pohádkové scéně, do detailu propracované taneční výkony desítek tanečníků v sólových výstupech i nezaměnitelných tanečních formacích, které proslavily irský tanec po celém světě.

Dle zatím oficiálně nepotvrzených zpráv ze zahraničí se soubor po skončení sezóny 2014 do Evropy delší dobu nevrátí, protože jsou obě skupiny vázány dlouhodobými závazky v Asii, Jižní a Severní Americe.

Turné po sportovních halách českých měst se uskuteční od 23.února do 1. března 2014:

23.2. Brno Kajot Aréna
24.2. Ostrava ČEZ Arena
26.2. Liberec Tip Sport Arena
27.2. České Budějovice Budvar Arena
28.2. Karlovy Vary KV Arena
1. 3. Praha O2 Arena

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!