Nejnovější články »

Literární novinky - Démonolog, Dračí oči - Čarodějka a Jak mít úspěšné dítě

19.2.2014,

Většinu mediálního prostoru v těchto dnech dostává Volání Kukačky od autorky Harryho Pottera. Přesto by se rozhodně nemělo zapomínat i na další vycházející knihy. Velice zajímavých knih přichází do knihkupectví hned několik.

Nakladatelství Jota uvádí na trh strhující a lehce strašidelný román Démonolog, který napsal Andrew Pyper. Tento spisovatel je autor pěti uznávaných románů zahrnujících Ztracené dívky, které se staly mezinárodním bestsellerem a významnou knihou v pravidelné anketě The New York Times, a Vražedný kruh (detektivka roku The New York Times). U několika jeho knih se můžeme těšit na filmové zpracování, včetně Démonologa (produkční společnost Roberta Zemeckise a Universal Pictures).

A o čem je jeho poslední kniha Démonolog?

Hlavním hrdinou se stal profesor David Ullman, který patří k předním světovým autoritám v oboru literatury zabývající se démony. Přitom je ateista a ke svému oboru přistupuje pouze jako k výplodu lidské představivosti. Když do jeho pracovny přijde záhadná žena, vyzve ho k cestě do Benátek a dosvědčení existence „jevu“, odmítne ji. Po náhlém rozchodu s manželkou se David impulzivně rozhodne využít příležitosti a vzít svou dvanáctiletou dceru do Benátek. V italském městě se dočká něčeho, co změní život jemu i jeho dceři.

Další novinkou se již příští týden stane prvotina nadějné české spisovatelky Kristiny Hlaváčkové s názvem Dračí oči – Čarodějka. Vydání je nachystáno na 26. února a postaralo se o něj nakladatelství Fragment.

Autorka se psaní věnovala vždy jen ve volných chvílích. Nyní však připravila sérii, ve které nebude nouze o napětí, dobrodružství, tajemné síly a mocná kouzla. Mezi lidmi se totiž od pradávna vyskytovali „vyvolení“, kteří zaujímali pozice ochránců draků. Vzájemné soužití obou národů utrpělo postupem času velké trhliny a nastala doba, ve které se lidé draků bojí a raději se jich zbavují, dokud jsou ještě malými a bezbrannými tvory.

Slavnostní křest knihy „Dračí oči - Čarodějka“ se uskuteční 27. února 2014 od 17:30 hodin v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí za účasti autorky Kristiny Hlaváčkové a hosta - herečky Vandy Hybnerové.

Poslední přírůstek pochází z mediální společnosti Albatros. Nakladatelství Edika vydalo ambiciózní a nepostradatelnou knihu každého rodiče Jak mít úspěšné dítě. Spisovatel a novinář Paul Tought v knize pátrá po skutečných důvodech úspěchu. Klade si provokativní otázky a brilantně na ně odpovídá za pomoci nejnovějších vědeckých a psychologických poznatků. Paul Tought pozoroval desítky let děti přímo v rodinách, ve školách a sbíral jejich příběhy, srovnával je a vyhodnocoval. Kniha se stala bestsellerem a jedním z nejprodávanějších non-fiction titulů roku 2013 v USA, kde se jí prodalo 350 tisíc kusů. Práva na vydání knihy byla úspěšně prodána do 25 zemí.

Doporučuje ji i přední český psycholog PhDr. Vojtěch Černý, Ph.D.:

„Knihu předchází pověst novátorského bestselleru. Autor ukazuje, jaký význam pro budoucnost člověka má jeho charakter a jak důležitá je dobrá vazba s pečující osobou v raném dětství. Velký přínos knihy spatřuji mimo jiné v tom, že pasáže o výzkumech patří k částem, které knihu nejen odborně obohacují, ale činí ji zároveň téměř dobrodružnou a čtivě šťavnatou.“