Dokumenty Hledá se prezident a Šmejdi budou od 17. do 23. února zdarma na webu DAFilms.cz

Dokumenty Hledá se prezident a Šmejdi budou od 17. do 23. února zdarma na webu DAFilms.cz

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Dva nominované dokumenty a jeden exkluzivní rozhovor z letošního, již 21. ročníku, Českého lva budou v týdnu mezi 17. a 23. únorem zdarma na webu DAFilms.cz. Po celý týden tak můžete sledovat online dokumentární snímky Hledá se prezident a Šmejdi, a navíc můžete nahlédnout do zákulisí udělování cen v rozhovoru s výkonnou ředitelkou České filmové a televizní akademie Terezou Rychnovskou.

Novinářka Silvie Dymáková vstoupila na dokumentární scénu více než razantně. Její snímek Šmejdi rozproudil veřejnou diskuzi nad legálností prodejních "výletů" pro seniory a příslušný zákon penalizující tyto aktivity již schválil parlament.

Podobně českou politickou scénu rozhýbal také druhý uváděný dokument Hledá se prezident. V něm se režisér Tomáš Kudrna pustil do prozkoumávání divokých vod příprav první české prezidentské volby. Politické PR po česku v jedinečné kombinaci s populismem předvolebních vystoupení, (ne)přiznaným alkoholem a všudypřítomným odérem dýmky servírují divákům skutečně třaskavou směs.

Také sama cena Český lev letos proplula divokými vodami. Česká filmová a televizní akademie rozvázala dlouholetou spolupráci s producentem Petrem Vachlerem a letošní lvi představuje v novém kabátě i v novém prostoru pražského Rudolfina. Jak tyto změny ovlivnily způsob udělování cen? A jak vlastně v praxi vypadá hlasování stovky akademiků? Exkluzivní rozhovor s výkonnou ředitelkou ČFTA Terezou Rychnovskou nabízí odpovědi i další informace ze zákulisí "znovuzkrocení" Českého lva.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!