Literární novinky - Setkání se Zdeňkem Svěrákem a pár nových knih

Literární novinky - Setkání se Zdeňkem Svěrákem a pár nových knih

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Food Junkie – Posedlý jídlem, Mons Kallentoft

Autobiograficky laděný příběh na pomezí beletrie a literatury faktu o autorově vášni číslo jedna

(kromě psaní): jídle a gastronomii. Tato záliba přivedla Monse Kallentofta dokonce mezi členy poroty, která vybírá padesátku nejlepších restaurací na světě.

V knize sledujeme autorovu nadšenou a posedlou honbu za nejzajímavějšími kulinářskými zážitky. Temný, bouřlivý a fascinující příběh zavádí čtenáře přímo do center gastronomického vesmíru, od pouličních stánků v Bangkoku až po nejvyhledávanější restaurace v New Yorku. Kniha se postupně stává i milostným románem, vyprávěním o přežití a o hledání domova a pevného bodu v životě. Zaujme každého, komu připadá jídlo zajímavé a kdo chce nahlédnout do zákulisí nejlepších světových restaurací. Není to kuchařka s recepty, fotografiemi či ilustracemi, spíš příběh člověka milujícího jídlo a gastronomii. Ta je pro Monse Kallentofta záležitostí života a smrti, způsobem úniku a pátráním po pravdě o sobě samém.

Hypersenzitivní děti - Laskaví poslové univerza, G. Hofmannová - Nakladatelství Práh

Kniha Hypersenzitivní děti má vysoký potenciál stát se žádanou knihou o výchově dětí. Autorka nabízí netradiční pohled na výchovu přecitlivělých dětí, které tradiční pedagogika považuje za vývojově opožděné nebo s poruchou učení. Hofmannová tyto diagnózy posuzuje jako mylné, sama vyslovuje diagnózu syndromu HSC, tedy syndromu hypersenzitivního dítěte.

Proč syndrom? V dnešním přetechnizovaném světě není pro rozvoj intuitivních schopností těchto jedinců příliš místa, ba nejsou žádané, dokonce jsou ve školách cíleně potlačovány, protože vlastnosti hypersenzitivních dětí neodpovídají dnešnímu ideálu výkonného a učenlivého jedince.

Autorka chce prostřednictvím této knihy pomoci rodičům pochopit mimořádné vlastnosti svých dětí, aby je zbavili je strachu a pochybností a uměli posílit jejich sebevědomí, podporovali je, naučili je lépe vycházet se svým okolím a orientovat se v něm.

Kniha Hypersenzitivní děti je psána laskavě a vstřícně vůči čtenáři, populárním jazykovým stylem, v samotném závěru publikace jsou uvedeny případové studie a relaxační cvičení pro přecitlivělé děti i dospělé.

Ukradená Objetí - Vášeň v cizích ložnicích se může stát osudnou…, Libuše Konopová - Nakladatelství Práh

Otevřené zpovědi skutečných mužů a žen, kteří podlehli vášni a nevěře. Jejich pikantní příběhy vás zavedou do hotelových pokojů, pronajatých bytů či přímořských letovisek, kde dali průchod svým tajným sexuálním fantaziím. S milenkou či milencem zažívají dosud nepoznané vzrušení, oslepující touhu a pocit výjimečnosti.

Koho z nich vášeň pohltí natolik, že spálí mosty za svým dosavadním životem? Kdo se z nevěry dokáže vymanit? Je možné vést dva paralelní vztahy? A koho z nich utajený vztah připraví o všechno? Autorka je poradkyní v oblasti partnerských vztahů a zejména hledání vhodných partnerů.

A nyní rovněž několik pozvánek:

Již v pondělí 17. února od 17 hodin se koná online setkání se Zdeňkem Svěrákem. Informace o setkání a možnostech zapojení do diskuze naleznete na následujícím odkazu:

https://docs.google.com/forms/d/1mpHVYtZNzYa5aGBUmBRClOTRR1j6Lpz9GbBfFhf5-Qs/viewform

U příležitosti vydání knihy Karel Berman: Kronika života operního pěvce od dr. Martina Kučery se uskuteční setkání s autorem a jeho hosty. Akce se koná 20. února 2014 od 18 hodin v Židovském muzeu (Maiselova 15, Praha 1, 3. Patro).

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!