Literární novinky - Román Karneval a nové knihy nakladatelství Alpress

Literární novinky - Román Karneval a nové knihy nakladatelství Alpress

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nakladatelství Plus vydalo strhující román Karneval od Rawi Hageho. Autor ve své knize oslňuje kritiku i čtenáře silným smyslem pro příběh a zároveň osobitým citem pro jazyk. Za obě své předchozí knihy získal prestižní literární ocenění. Karneval vychází v úspěšné edici Crack up, která otvírá prostor pro nová jména talentovaných autorů a neotřelé příběhy.

Karneval přináší fascinující pohled na život velkoměsta, v němž autor s obdivuhodnou imaginací a smyslem pro ironii nabízí čtenářům uhrančivé popisy těch nejbizarnějších scének. Jeho brilantní styl a čím dál rychlejší tempo vyprávění nedají čtenáři vydechnout.

Rawi Hage je naprosto skvělý vypravěč. V Karnevalu upomíná trochu na Šeherazádu, která pomocí příběhů oddaluje vlastní smrt, a trochu Hrabala, o kterém je mimochodem v knize zmínka. Je to kniha, která vás přenese do prostoru, kde jsou si život a vyprávění natolik blízko, že je lze stěží rozlišit,“ říká o Karnevalu Martina Mašínová, šéfredaktorka nakladatelství Plus.

Několik novinek na únor si pro Vás připravilo i nakladatelství Alpress.

Otrokyně od Nilu - Anna Patricio, Vychází 3.2.2014

Kiya je jednoho dne unesena do osady v hloubi džungle, tam živoří jako otrokyně. Po vysvobození se jí ujme kněz stojící vysoko v egyptské církevní hierarchii. V jeho domě se dívka setká s Josefem, pohledným sloužícím, a vzniká mezi nimi víc než pevné pouto. Vzápětí se Josef stane obětí intrik knězovy manželky – až skončí ve vězení.

Magické kyvadlo – Jak účinně dosáhnout cílů - Richard Webster, Vychází 10.2.2014

Váháte, nemůžete se rozhodnout, stále něco hledáte, tápete v životě? Nevíte, co je pro vás lepší, řešíte vztah, finance nebo své zdraví? Pomocí magického kyvadla najdete ta správná řešení v každodenním životě. Není těžké naučit se kyvadlo ovládat a pak už si sami budete odpovídat na otázky a určíte, jakým směrem se Váš život má ubírat.

Tajemství - Ken McClure, Vychází 17.2.2014

Steven Dunbar přijde na stopu vraha své dobré přítelkyně, která pracovala pro Lékaře bez hranic. Pachatelem je Ranjit Khan, pracovník pákistánské rozvědky. Ten, aby získal klíč k zakódovaných souborům o viru obrny, unese Dunbarovu dceru. SAS nastraží na letišti léčku, ovšem zrůdný Khan se pojistil – dívku nechal v jednom z tisíců zaparkovaných aut a do toho navíc nainstaloval bombu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!