Nejnovější články »

Muzikál Mamma Mia! bude konečně v české verzi! Premiéra se chystá na prosinec 2014

20.1.2014,

Pražské Kongresovém centrum ožije 12. prosince 2014 muzikálovým hitem Mamma Mia! Slavný muzikál zde totiž bude mít 12. prosince českou premiéru!

Jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů, založený na písních skupiny ABBA, se divákům představí v české premiéře v režii Antonína Procházky. Písně Super Trouper, Chiquitita, Money Money Money, The Winner Takes It All, I Have A Dream, Our Last Summer, Dancing Queen nebo Mamma Mia zazní v překladu s texty Adama Nováka. Čeština bude šestnáctým jazykem, kterým tento globální hit zazpívá.

Muzikál měl premiéru v Londýně v dubnu 1999 a ihned se z něj stal divácký šlágr. Uveden byl ve více než 270 městech po celém světě, představení navštívilo 54 miliónů diváků a utržil přes 2 miliardy dolarů. Velký úspěch slavila také filmová verze z roku 2008, ve které zazářili Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Amanda Seyfried nebo Julie Walters. Hudba z filmu byla oceněna mimo jiné Zlatým glóbem.

Mamma Mia! je muzikál s písněmi skupiny ABBA, který napsala britská dramatička Catherine Johnsonová. Název díla je odvozen od stejnojmenné písně Mamma Mia z roku 1975. Samotný příběh ale nemá s osudem švédského kvarteta nic společného. Děj je situován na řecký ostrov a vypráví příběh majitelky penziónu Donny, která chystá svatbu pro svou dceru Sofii.

Konkursy na obsazení rolí produkce plánuje na březen s tím, že se bude jednat o multigenerační nastudování, v němž se objeví i několik hvězd české populární hudby. Představení bude doprovázet živý orchestr.

Jednání o získání licence pro domácí uvedení vedla producentská společnost Dark style agency, s.r.o. déle než rok. Předprodej vstupenek v cenách od 390 do 1290Kč byl zahájen dnes v sítích Ticket Art Praha a Ticketportal po celé republice.