Charitativní galavečer a unikátní fashion show Blanky Matragi

Charitativní galavečer a unikátní fashion show Blanky Matragi

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jedná se o unikátní módní přehlídku k oslavě 20. výročí založení společnosti CENTRAL GROUP, spojenou s podporou Nadačního fondu pro zdraví dětí.

Jak Blanka Matragi sama říká „Současná doba se vyznačuje honbou za dlouhověkostí, omlazovacími séry, zodpovědným přístupem k vlastnímu tělu a taktéž vlekoucí se finanční a morální krizí. Mnoho lidí s nadějí vzhlíží k různým modlám v podobě celebrit, vysněných světů a pochybných spolků. V podstatě ale všichni čekáme na znovuzrození a přílet bájného Fénixe, aby nám ukázal cestu a pomohl nám vyváznout z deficitu morálky, který nás naplňuje skepsí, apatií a rezignací na vyšší hodnoty.“

Při své pracovní cestě do Spojených arabských emirátů (SAE) poznala návrhářka jedinečný projekt výstavby Zayed National Museum, jehož tvar odkazuje na křídla sokola, jakožto symbolu kulturního dědictví Emirátů.
Tato avantgardní a nadčasová stavba dle jejich slov v ní ihned evokovala bájného ptáka Fénixe a jeho legendární schopnost znovuzrození se z vlastního popela. Až po návratu domů jí začal plně docházet metaforický význam křídel a síla Fénixe, který se vynořuje z dávných pověstí a je nadějí nejen pro současnou, ale i budoucí generaci.

“Znovuzrození Fénixe považuji za téma, s nímž se může ztotožnit každý člověk žijící v dnešním světě. Doufám, že se mi jeho náboj, který mi dodával nezbytnou sílu během dlouhých příprav této akce, podaří přenést i na ostatní!“ Blanka Matragi

Cílem je zprostředkovat naději a energii bájného Fénixe i ostatním, proto vznikly kolekce Ready-to-Wear a Couture šatů, které čítají dohromady okolo 80 modelů. Motivy ochranářských křídel, ostrého zobáku, prozíravého oka a lehkého peří se promítly do krátkých i dlouhých večerních šatů, přehozů, tunik a mnoha dalších modelů vyráběných z organzy, šifonu, sametu, saténu, tylu a pajetek.

Matragi zde kombinuje svou techniku autorské malby na hedvábí, ale i její následnou reprodukci digitálními stroji. Taktéž veškeré použité krajky byly vyrobeny dle jejích návrhů tak, aby v sobě nesly odkaz Fénixe.

Na přehlídkovém mole se objeví i světová topmodelka Denisa Dvořáková, která je tváří tohoto projektu.

Místo konání: Smetanova síň Obecního domu
Čas konání: 13.2.2014 od 19.30 (20.00)

Hosté večera:
Pavel Šporcl - houslový virtuos
Andrea Kalivodová - sólistka opery Národního divadla Praha

Vstupenky v cenové relaci od 2 200 Kč můžete koupit na matragi2014.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Obecní dům nabízí i další akce

Umělci: Pavel Šporcl

Místo konání: Obecní dům

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!