TIMO Indoor adventure

TIMO Indoor adventure

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V brněnské galerii OFF/ FORMAT se 15. 1. 2014 v 18:00 uskuteční vernisáž výstavy, která bude rozhodně stát za pozornost.  Tato malá nezávislá galerie si za první výstavní počin roku 2014 vybrala spolupráci se street artovým umělcem vystupujícím pod pseudonymem TIMO.

TIMO, nebo spíš jeho pouliční výtvory, jsou v Brně „známá firma“. Nespočet domů, lamp, sloupů, mostů a odpadkových košů bylo za poslední léta popsáno jeho originálním rukopisem. Šablony s nápisy v klasickém fontu nabádají NEBOJ, NEZLOB, OKAMŽITĚ SE UKLIDNI! Jinde zase něžné a se slovy koketující básničky povzbuzují k úsměvu vnímavé kolemjdoucí. Komorní dílka, která se svou chytrostí a pointou nadobro vzdálila subkulturnímu graffiti, se přirozeně sžila s veřejným prostorem, a i samotní Brňané jsou na ně pyšní a považují je za součást brněnského folklóru. TIMO se stal v ulicích jihomoravská metropole fenoménem. Je jakýmsi stále očekávaným přispěvatelem a na facebooku existuje fanouškovská skupina sdružující dokonce až 1500 lovců starších i nově vzniklých vizuálních perliček.

Výstava je nezvyklou událostí, protože tento introvert se skrytou identitou, kterému vyhovuje pomíjivý charakter ulice, se rozhodl na chvíli přejít z exteriéru pod střechu. Znamená to do jisté míry zarámovat a zakonzervovat jeho vzdušné myšlenky. Nikdo nemůže přesně vědět, co od koncepce výstavy očekávat a její název napovídá, že i sám autor ji považuje za malé dobrodružství.

Zvědavost veřejnosti na výsledek je patrná, protože účast na facebookové události potvrdilo již téměř 300 lidí, což je rozhodně nad rámec kapacity galerie. Teď by se hodilo říct NEBOJTE a přijďte a možná tam někde toho kluka, který projasnil den nejednomu člověku na cestě do práce, někde zahlédnete. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Galerie OFF/FORMAT

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!