Literární novinky - Hromada nových knih z Albatros Media

Literární novinky - Hromada nových knih z Albatros Media

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Poslední Drakobijce - Jasper Fforde, Albatros

Kde jsou ty časy, kdy bylo kouzelnictví nepostradatelné? Dalo se s ním zachránit království, prošťouchnout ucpaný odpad a obstaralo spoustu dalších užitečných věcí. Jenže jeho význam upadá. Instalatér je lacinější než kouzelník a na létajících kobercích se rozváží pizza. Patnáctiletá Jennifer Strangeová řídí kouzelnickou agenturu Kazam, která se v těžké situaci tak tak probíjí...

První díl humorné fantasy série, kterákombinuje prvky tradiční fantasy s humorem a nadsázkou, to vše v prostředí moderního světa.

Barva mléka - Nell Leyshonová, Plus

Barva mléka je drobný literární skvost těžící z nejlepší tradice anglického realistického románu. Mary, jejíž vlasy mají barvu mléka, je svéhlavá a prostořeká patnáctiletá dívka, jež tráví dny tvrdou prací na rodném statku. Úmorná dřina, ze které se skládá život na anglickém venkově v roce 1831, kde se její příběh odehrává, ovlivňuje i vztahy v rodině. Když ji otec "prodá" do služby na faru, její život se změní... A nikoli nutně k lepšímu. Výjimečná kniha z časů, kdy číst a psát mohlo být výsadou.

Literární skvost těžící z nejlepší tradice anglického realistického románu; z časů, kdy číst a psát bylo výsadou!

Lionel Aspo - Martin Amis, Plus

Hlavním hrdinou nového románu Martina Amise je Lionel Aspo: agresivní, ale nepříliš úspěšný zločinec z londýnského předměstí Diston, je zároveň opatrovníkem svého osiřelého synovce Desmonda Pepperdinea. Divoký, zábavný a dráždivý Lionel Aspo je moderní pohádka a zároveň podivuhodný román o ne vždy normálních rodinných vztazích od jednoho z nejlepších anglických spisovatelů dneška.

Na co v učebnicích dějepisu nezbylo místo 1 - Stanislava Jarolímková, Motto

Volné pokračování knih Co v učebnicích nebývá a Co možná nevíte o životě našich předků opět přináší mnoho zajímavostí, které se do učebnic dějepisu nevešly, ale které dokreslují a přibližují život našich předků.

Překroč svůj stín - Katie McGarryová, CooBoo

Vzorná holka, s kterou je najednou něco špatně a ukázkový bad boy, se do sebe zamilují a nebojí se prezentovat sex. Kniha představuje pěkný přechod od romantických knížek pro mladší ke čtení pro starší a „vyzrálejší“

Pád andělů - Susan Ee, Motto

Kniha, v níž vůle a odhodlání neznají překážek. První díl napínavého fantasy thrilleru konečně v češtině!

Je to šest týdnů, co andělé apokalypsy sestoupili na zem a zcela ovládli dosavadní poklidný chod moderního světa…

Šampion - Marie Lu, Cooboo

June a Day přinesli pro Republiky obrovskou oběť, ale nyní se jejich země ocitla na pokraji zániku. V okamžiku, kdy se vše schyluje k podepsání mírové dohody s odvěkým nepřítelem Koloniemi, se přihodí něco, co změní kola osudu a uvrhne celý národ do boje o holou existenci. A jestliže chtějí Day a June zachránit Republiku, musí obětovat to nejdrahocennější, co mají. Odhodlají se k další oběti, nebo se nakonec ukáže, že všechno je úplně jinak?

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!