Koncert "Kabát za mobil" vyprodal O2 Arénu a přinesl 1 milion pro Kapku naděje

Koncert "Kabát za mobil" vyprodal O2 Arénu a přinesl 1 milion pro Kapku naděje

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Včera, ve čtvrtek 12. prosince, zaplnil pražskou O2 Arénu koncert Kabátů. V rámci benefiční akce Kabát za mobil zde pro Kapku naděje, kromě samotných Kabátů, vystoupily i skupiny Wanastowi Vjecy nebo Mandrage. Ze zpěváků pak Marek Ztracený, Marta Jandová, Voxel a David Deyl. Nutno podotknout, že všichni umělci vystoupili v téměř tříhodinovém živém programu bez nároku na honorář!

Koncert Kabát za mobil nabídl veřejnosti vstupenky zdarma výměnou za starý (i nefunkční) mobilní telefon. Během šesti dnů bylo rozebráno 10.000 lístků a v O2 aréně nakonec benefici sledovalo na 11.000 diváků.

Kabát za mobilFoto: Radim Krumpolc / Kapka naděje

Koncert tak vynesl nadačnímu fondu Kapka naděje 1 milion korun. Šek převzala zakladatelka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Svobodová od Davida Mrzeny, ředitele úseku péče pro zákazníky společnosti Samsung Elektronic Czech and Slovak, která byla generálním partnerem akce. Nemocné děti na hematologických odděleních navíc obdrží 50 nových telefonů v hodnotě 157.000Kč, aby mohly být v přímém mobilním kontaktu s rodinami a kamarády. Tyto telefony věnovala nezisková společnost Asekol.

Úspěch koncertu předčil moje očekávání,“ uvedla v zákulisí prezidentka Kapky naděje Vendula Svobodová “vstupenky byly vyměněny za mobil v rekordním čase a ukázalo se, že nový způsob pořádání charitativních koncertů je správná cesta“, doplnila s tím, že vybrané nefunkční telefony budou recyklovány a ty fungující věnovány dětem v dětských domovech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

O2 arena nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!