Hvězda Metropolitní opery Štefan Margita vystoupí ve Státní opeře

Hvězda Metropolitní opery Štefan Margita vystoupí ve Státní opeře

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Operní pěvec Štefan Margita vystoupí na jediném pražském koncertu 16. prosince ve Státní opeře Praha. V adventním programu, který pěvec osobně sestavil jen pro tuto příležitost, zazní skladby Verdiho, Čajkovského a Pucciniho, ale také Bernsteina nebo Gershwina. Nejúspěšnější český tenor současnosti zazpívá za doprovodu Pražské komorní filharmonie s dirigentem Rastislavem Štúrem a ve společnosti výjimečného hosta, kterým bude sopranistka Simona Houda Šaturová.

Štefan Margita vystoupí v Praze na prvním samostatném koncertu v letošním roce, kdy se v metropoli zastaví po úspěšném angažmá v Metropolitní opeře v New Yorku. Americká kritika letos na jaře jeho výkon ve Wagnerově opeře Zlato Rýna označila za „brilantní“ a nejlepší v celé inscenaci. Na nejprestižnější scénu světa se pěvec vrátí ještě několikrát, jeho profesní diář je plný až do května 2017.

Koncert „Štefan Margita ve Státní opeře Praha“ bude rozdělen na dvě části a nabídne árie z oper Evžen Oněgin, La Traviata nebo Don Giovanni, a také standardy jako Granada, Summertime nebo Ave Maria.

Vstupenky jsou v omezeném počtu v prodeji v Bohemia Ticket, Ticketon.cz a v pokladnách Národního divadla v Praze.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Národní divadlo - Státní opera... nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!