Trans Siberian Orchestra s unikátní rockovou show poprvé v České republice

Trans Siberian Orchestra s unikátní rockovou show poprvé v České republice

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Americká progresivní rocková kapela Trans Siberian Orchestra, která má na svém kontě přes 10 milionů prodaných alb a více než 9 milionů návštěvníků koncertních show po celém světě, poprvé vystoupí v České republice. V Kongresovém centru Praha 24. ledna 2014 rozehraje velkolepé rockové divadlo se světelnou show, lasery, nejmodernějšími pyrotechnickými a vizuálními efekty. Rušno bude nejen na ohromné hlavní stage, ale i na dalším pódiu v zadní části sálu. Zazní nejznámější hity kapely (Sarajevo 12/24, Wizards In Winter, Christmas Canon a další). Patnáct z nich Trans Siberian Orchestra ještě letos vydá na svém vůbec prvním „the best of“ albu nazvaném Tales Of Winter – v České republice vyjde u Universal Music 7. října.

Trans Siberian Orchestra (TSO) je komerčně mimořádně úspěšným naplněním snahy známého producenta, skladatele a textaře Paula O'Neilla (spolupracoval např. s Aerosmith, Humble Pie, AC/DC, Joan Jett, Scorpions a dalšími kapelami či interprety) dát progresivnímu rocku zcela novou dimenzi. Hudební styl TSO bývá přirovnáván k originální směsici Pink Floyd, The Who a Yes, do hard rocku a heavy metalu. Přináší prvky klasické hudby, své party hraje symfonický orchestr  a výrazně posílena je zpěvácká sekce.  

Rozhodujícím impulsem k založení TSO bylo setkání Paula O'Neilla se členy skupiny Savatage Jonem Olivou a Alem Pitrellim. Spolu s nimi jádro tvůrčího týmu tvoří klávesista a co-producent Robert Kinkel. Historie TSO se začala psát v roce 1993, kdy byla podepsána smlouva s Atlantic Records/ Warner Bros, TSO vydali první CD a vyrazili na první zimní turné. Věhlas TSO přinesla série rockových oper Christmas Eve and Other Stories, The Christmas Attic, Beethoven's Last Night, The Lost Christmas Eve. Od roku 2010 patří alba TSO k deseti nejprodávanějším z katalogu Atlantic Records/ Warner Bros, celkem se jednotlivých alb prodalo více než 10 milionů kusů. Časopisy Billboard Magazine a Pollstar zařadily TSO mezi deset nejúspěšnějších kapel první dekády nového tisíciletí měřeno celkovým počtem prodaných vstupenek na koncerty. „Byli jsme jednou z prvních kapel, která měla automatický systém, synchronizující lasery, světla a pyrotechniku s rytmem hudby. Je to neuvěřitelně drahé, ale neuvěřitelně cool,“ vzpomíná Paul O'Neill.

Do Prahy Trans Siberian Orchestra zamíří v rámci zámořského turné, na které se vydává podruhé ve své historii, aby strhující rockovou show předvedli live svým fanouškům v Británii, Francii, Nizozemí, Belgii, Rakousku, Švýcarsku, Německu a konečně také v České republice.

Vstupenky jsou v cenách od 590 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!