Eggnoise představí své nové album v Praze i Brně

Eggnoise představí své nové album v Praze i Brně

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Labutí píseň, alespoň tak se jevila hudba kapely Eggnoise pro film Svatá čtveřice Jana Hřebejka. Písničky z filmu, včetně ústřední melodie, se ale naopak staly základem pro nové album a skupina Eggnoise, která před dvěma lety přerušila koncertní činnost, se navrací na pódia s novou deskou. Nahrávka nese jednoduchý název 4 a kromě odkazu na film Svatá čtveřice je to pořadí dalšího řadového alba. Písně z filmu doplňují nové skladby a na albu zní nejen angličtina, ale i čeština, která v písních Eggnoise zazněla naposled na prvním albu.

Eggnoise jsou autorským projektem skladatelské dvojice Ondra Kopička a Ondřej Galuška a hudební skupinou pohybující se na české scéně již téměř dvacet let. Čtvrté album je směsicí nových skladeb a písní které byli součástí filmu. Nahrávka však není soundtrackem, ale klasickou řadovkou v diskografii kapely. 

Ondřejské duo je autorsky podepsáno pod všemi skladbami na albu a i přesto, že je album kratší stopáže, dostane se posluchačům všeho, co na Eggnoise mají rádi a i několika překvapení.  Zvuk desky charakterizuje hojné užití kontrabasu (Jaryn Janek) a akustických nástrojů a citlivá práce s vokály. Přesto se i zde najdou výjimky sahající ke zvukům syntezátorů a elektronických smyček. Natáčelo se v několika špičkových studiích, ale také doma na jednoduché vybavení. Ondřej Galuška poodhaluje kritéria výběru. „Základním sítem byla vždy spíše atmosféra než dokonalost zvukového záznamu a tím nakonec prošlo deset skladeb.“ Ty smíchal a mastering provedl Mishan Pajdiak (Alvik), hosté na albu jsou Lenka Dusilová, Emil Frátrik a Bharata Rajnošek. O grafickou podobu obalu desky se postarali samotní členové Eggnoise. Jedná se tedy o jistý návrat k estetice desky Albumen a kouzlu spontánní tvořivosti a nenapodobitelnosti rukopisu.

Koncerty:

Brno: 22.11.13  20:00, Stará Pekárna
Praha: 26.11.13 20:00, Palác Akropolis

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Palác Akropolis nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Palác Akropolis

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!