Literární novinky - Rozpomínky Milana Uhdeho, Neviditelný Strážce či Estébácká Praha

Literární novinky - Rozpomínky Milana Uhdeho, Neviditelný Strážce či Estébácká Praha

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Příval nových knih je stále obrovský, přestože lidé již nečtou tolik co dříve. Podívejte, co si pro nás připravili nakladatelé tentokrát.

Nakladatelství Host Brno přináší Rozpomínky Milana Uhdeho. Obsáhlé paměti dramatika, esejisty, prozaika, básníka a politika Milana Uhdeho (* 1936) jsou cenným svědectvím o české a moravské kultuře a společnosti druhé poloviny dvacátého století. Rozpomínky. Co na sebe vím jsou svým stylem, literární kvalitou a upřímností mimořádné. Milan Uhde v nich prožitou minulost neidealizuje a neretušuje, vzpomíná a přemýšlí o ní vždy „ostny směrem k sobě“. O své chyby a omyly se otevřeně dělí se čtenáři, což je v kontextu memoárové literatury více než vzácné.

Muži, kteří nenávidí ženy 2 je druhý díl komiksové podoby mezinárodního bestselleru a kasovního trháku.Je to příběh, který znáte, avšak s moderním komiksovým zápalem a vizuálním životem hrdinů. - Jason Serafino, Complex Denise Mina je tu jako doma, vtrhla do švédské kriminální série bez výhrad… Zábavné a inteligentní…Minimalistické ztvárnění kriminálního příběhu. Muži, kteří nenávidí ženy je výjimečná komiksová adaptace, která skutečně funguje. Vychází u nakladatelství Host Brno.

Na konci listopadu plánuje nakladatelství Panteon vydat další nejúspěšnější detektivku (rok 2013) , tentokrát od španělské autorky Dolores Redondo, s názvem Neviditelný strážce.

Na břehu řeky Baztán, v jednom z nejmagičtějších míst Baskicka, je nalezena záhadně zavražděná mladá žena. Téměř čtyřiadvacet hodin poté je zjištěna souvislost s měsíc starou vraždou jiné dívky.

Amaia Salazarová, inspektorka z oddělení vražd, jíž byl případ přidělen, se tak vrací zpět na místo, kde se narodila a odkud vždycky toužila odejít. Amaia bojuje na dvou frontách: na té profesionální vyšetřuje sérii vražd, která velmi zneklidňuje místní obyvatele; a na osobní, spletité a emocionální, jež bude plná zvratů a překvapivých momentů.

Dalším trhákem se rozhodně může stát i kniha Estébáckou Prahou – Průvodce po pražských sídlech státní bezpěčnosti.Již podle názvu a obálky je jasné, že se bude jednat o nepřímého nástupce předchozí veleúspěšné knihy Průvodce protektorátní Prahou.

Křest knihy za účasti autora PhDr. Prokopa Tomka a jeho hosta JUDr. Stanislava Devátého proběhne 18. listopadu v Literární kavárně Academia na Václavské náměstí 34 od 17 hodin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!