Literární novinky - nové tituly z rodiny Albatrosu

Literární novinky - nové tituly z rodiny Albatrosu

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Žítkovské čarování

Pravdivý příběh žítkovských bohyní, Jiří Jilík

Vydejte se spolu s námi po stopách lidové magie v Bílých Karpatech, nahlédněte do skutečného života žítkovských bohyň, žen, které uměly pomáhat a poskytovat rady tam, kde člověk pro svoji omezenou zkušenost nevěděl, jak dál. Nahlédněte do dnes již zaniklého fenoménu, jehož kořeny sahají do pradávné minulosti.

Příliš mnoho andělů - Petr Chudožilov

Petr Chudožilov, povídkář, fejetonista, esejista a autor pohádek, jehož dílo bylo oceněno Čestnou listinou IBBY a prestižní Evropskou cenou za nejlepší německou pohádku, se vrací i k těm nejmladším českým čtenářům! Kniha fantaskních povídek pro děti vychází v překladu samotného autora po dvaceti letech od prvního vydání v německém jazyce. Děj devatenácti jímavých příběhů, v nichž hrají hlavní roli andělé strážní, domácí a mnozí další, se odehrává ve světě nepohádkové každodennosti.

Padesát odstínů ostudy - Andrew Shaffer

Strhující parodie o temných touhách v každém z nás. Když se dvaadvacetiletá Anna vydává na pohovor s mladým podnikatelem Earlem Grayem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Earl Grey je pohledný, bohatý, má největší penis na světě a velkou firmu a vlastní vrtulník, je chytrý a… tajemný. Naivní Anička si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Earl Grey není vůči jejímu věčně rozkousanému rtu imunní a připouští, že po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek…

Záboj a Mlhoš: Ve službách Jana Husa - Martin Čáp, Martin Jaroš, Pavel Koutský

Záboj s Mlhošem se stali přívrženci mistra Jana pro krásné oči spanilé dívky a taky trochu z přesvědčení. Přesvědčil je kazatel, který dovedl plameně hovořit a výtečně zpívat. Pro něj by udělali cokoli na světě – což dokázali svou záchrannou misí… Netradiční zpracování českých dějin s nadsázkou glosuje události 15. století. Vtipný text doplňují svěží ilustrace Pavla Koutského.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!