Literární novinky - Nakladatelství Academia a jejich novinky  září/říjen

Literární novinky - Nakladatelství Academia a jejich novinky září/říjen

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Nakladatelství Academia vydává řadu zajímavých historických titulů.

Civilizace a dějiny - Miroslav Bárta, Martin Kovář

Edice: Mimo – humanitní vědy

Předkládaná kniha si klade za cíl novým, unikátním způsobem představit souhrnně, v jediném svazku, dějiny člověka na této planetě. Editory knihy jsou egyptolog a archeolog profesor Miroslav Bárta a historik světových a obecných dějin profesor Martin Kovář. Jejich předchozí společná publikace, Kolaps a regenerace: cesty civilizací a kultur (Praha: Academia 2011), se stala bestsellerem a získala cenu rektora Univerzity Karlovy v Praze za tvůrčí počin roku. Publikace má dvě části. První, chronologickou, tvoří dějiny světa od vzniku člověka po současnost; na ní navazující druhá část má tematický charakter a soustředí se na vybrané hlavní aspekty lidských dějin.

Ptačí medicína - Hildegarda Von Bingen

Edice: Europa

Výsledkem autorčina velkého zájmu o přírodu jsou dva spisy – příručka praktické medicíny Causae et curae a část původně zamýšleného většího díla, přírodovědně-medicínský spis Physica, jehož šestý oddíl věnovaný ptákům (Lib. VI., De avibus) předkládá nakladatelství čtenáři v českém překladu.

Průvodce protektorátní Prahou - Jiří Padevět

Edice: Atlasy a průvodce

Konečně přichází dotisk velice oblíbené knihy, která nás přivádí do Prahy za 2. světové války. Zároveň ukáže, že i během okupace byla Praha místem, kde i přes nacistický útlak existovaly ostrůvky svobody a kulturního života.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!