Hvězda arabské hudby Rachid Taha představí v pražské Lucerně album Zoom

Hvězda arabské hudby Rachid Taha představí v pražské Lucerně album Zoom

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Francouzský zpěvák s alžírskými kořeny se tuto neděli vrátí do České republiky. 10. listopadu totiž Rachid Taha představí v klubovém prostředí pražského Lucerna Music Baru své nové album Zoom. Rachid Taha se do klubového prostředí vrací po třech letech, kdy vystupoval s albem Bonjour.

Rachid Taha v sobě nezapře duši rockové hvězdy a politického rebela, už třicet let s velkým úspěchem míchá punk-rock s hudebním kořením severní Afriky a jeho koncerty jsou stále plné energie.

Tato alžírská ethno hvězda si získala pozornost svým ojedinělým mixem severoafrické, rockové, punkové a elektronické hudby. Jeho slavná verze písně Rock El Casbah původně od punkových Clash je dokonalou ukázkou propojení všech těchto vlivů. Kombinace arabského frázování, prvků amerického písničkářství, ohlušující techno podklady a vizáž rockové hvězdy mu zajišťují úspěch nejen u fanynek world music, ale táhne se napříč všemi žánry i věkovými kategoriemi. O neskutečné atmosféře na Tahových koncertech koluje mnoho historek a právě autentičnost v kombinaci s nespoutaným hudebním přívalem energie dělá z jeho koncertů nezapomenutelný zážitek.

V klubovém prostředí naposledy vystupoval v roce 2010 s albem Bonjour a letos se vrací s novým albem Zoom. Zoom je jeho deváté sólové album a produkoval ho Justin Adams, který spolupracuje mimo jiné například i s Robertem Plantem z legendárních Led Zeppelin. Na albu se objevuje několik nových, arabských cover verzí a podle Rachida Tahy je Zoom nejucelenějším albem, které doposud natočil.

Rachid Taha

10. 11. 2013 Lucerna Music Bar, Praha, 21 hodin
Vstupenky v prodeji v síti Ticketpro a na pokladně Lucerna Music Baru.
Stání  650Kč, balkon sezení 1100Kč, pro klienty České spořitelny 20% sleva 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Lucerna Music Bar

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!