Nick Cave a jeho The Bad Seeds se v rámci evropského turné zastaví v Praze

Nick Cave a jeho The Bad Seeds se v rámci evropského turné zastaví v Praze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Legendární Nick Cave se koncem října vydává na turné po Velké Británii a Evropě. V rámci tour se naštěstí zastaví i v České republice. V Pražské Tipsport Areně se českému publiku představí 22. listopadu. Nick Cave se svou kapelou The Bad Seeds ukáže celkem na 25 koncertech, kde je většina již téměř vyprodaná. Lístky rychle mizí i na pražský koncert, kde jako předkapela vystoupí, američanka s indickými kořeny, Shilpa Ray.

Ta je přezdívaná jako Ella Fitzgerald 21. století a v této roli se v Evropě objeví úplně poprvé. Právě měsíc před pražským koncertem vydá Shilpa Ray nové EP s názvem It’s All Self Fellatio se čtyřmi novými skladbami.

Aktuální turné Nicka Cavea představí jeho dlouho očekávané patnácté album Push the Sky Away, takže v setlistu jsou skladby převážně z této novinky, včetně singlových Jubilee Street, Mermaids a Push the Sky Away, ale chybět nebudou ani největší hity z repertoáru Nicka Cavea & The Bad Seeds. Rozhodně je na co se těšit, Nick Cave & The Bad Seeds hrají ve vrcholné formě, což nejlépe dokládají nadšené ohlasy na jejich letní vystoupení na slovenském festivalu Pohoda v Trenčíně.

Písničky z Push the Sky Away vznikaly během jednoho roku, jsou o důležitých událostech, momentálních módních záležitostech a mysticky zabarvených absurditách – ty všechny stojí v řadě vedle našich věčných otázek a pátrání po tom, co je a co není v životě důležité. V srdci alba se skrývá naturalismus a vřelost, které z něj dělají jedno z nejúchvatnějších alb Bad Seeds.  Nick Cave a The Bad Seeds dokázali stvořit kolektivní hudební jazyk nebývalé bohatosti a komplexity. „Nevím, tahle deska mi prostě přijde nová, víte, ale nová tak nějak postaru," stručně podotkl Nick Cave. Push the Sky Away vyšlo v únoru na vlastním labelu The Bad Seeds Ltd.

Nick Cave & The Bed Seeds, 22. listopadu 2013 v 20:00; Praha, TipSport Arena, Výstaviště Holešovice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Sportovní hala Fortuna nabízí i další akce

Umělci: Nick Cave

Místo konání: Sportovní hala Fortuna

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!