Vzpomínka na Edith Piaf v Divadle Kalich

Vzpomínka na Edith Piaf v Divadle Kalich

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V den 50. výročí faktického úmrtí Edith Piaf, tedy ve čtvrtek 10. října, zavzpomíná na legendární francouzskou šansoniérku zpěvačka Radka Fišarová koncertem v pražském Divadle Kalich.

V programu nazvaném Vzpomínka na Edith ji doprovodí Jazztrio Vladimíra Strnada, smyčcový Rubín kvartet a akordeonista Aliaksandr Yasinski, jako host vystoupí běloruské akustické Unlimited Trio. „Bude to malá vzpomínka a velké poděkování,“ plánuje zpěvačka, která si šansony Edith Piaf zařadila na repertoár už před lety a v jejich interpretaci je velmi přesvědčivá.

„Nezůstaneme ovšem pouze u Edith. Zahrajeme také moje vlastní písně či písně skvělých českých básníků, mých přátel… a nebude chybět ani francouzská filmová hudba či písně dalších francouzských skladatelů a interpretů,“ vyjmenovává Fišarová.

„Je to už přes deset let, co jsem dostala nabídku od Libora Vaculíka a Petra Maláska účinkovat v titulní roli představení Edith-vrabčák z předměstí. To byl moment, kdy jsem se opravdu poprvé setkala s Edith Piaf a začala blíže poznávat tento hudební styl. Před těmi více než deseti lety jsem skutečně netušila, že se mi tak vryje pod kůži a že v šansonu v podstatě najdu sama sebe,“ vyznává se mladá zpěvačka.

Vzpomínkový koncert v Divadle Kalich začíná v 19 hodin.

  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Kalich nabízí i další akce

Umělci: Édith Piaf

Místo konání: Divadlo Kalich

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!