V MeetFactory se publiku společně představí Chelsea Wolfe a Russian Circles

V MeetFactory se publiku společně představí Chelsea Wolfe a Russian Circles

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


V pražském klubu MeetFactory se už 12. října společně představí instrumentální Russian Circles a písničkářka Chelsea Wolfe. Nadcházející koncert tak začíná mít konkétní hudební obrysy. Label Sargent House, který oba umělci sdílí, právě pustil do světa skladbu Memorial, pilotní singl ze stejnojmenné desky chicagské intrumentální trojice, na kterém – a teď pozor – hostuje právě temná doom-folková víla z kalifornského Sacramenta.

Pokud je to předzvěst toho, jak jim to spolu půjde i naživo, pak můžeme směle odpočítávat dny. Evropské turné zahájí právě v Praze v sobotu 12. října ve smíchovském klubu MeetFactory.

O spolupráci Brian Cook z Russian Circles tvrdí: „S Chelsea Wolfe už jsme hráli, jsme její velcí fanoušci. Cítíme, že to, co dělá, je stylově odlišné, ale tematicky to sedí perfektně, jsme na stejné vlně – podobně ‚zádumčiví‘ a stejně jako ona se rádi takřečeno válíme ve špíně a mizérii. Co se týče skladby Memorial, prošla dlouhým vývojem, a nakonec jsme se rozhodli, že použijeme model ‚reprise‘ – že deska začne a skončí stejným motivem. Jako Pink Floyd na Animals: otevřít album zjednodušenou verzí a ukončit jej jako full band.“

Instrumentální metalová trojice Russian Circles se do Prahy vrací již popáté a novinka Memorial bude shodou okolností jejich pátou řadovou deskou. Od vzniku v roce 2004 už na stůl vysázeli slušnou řádku hitů, namátkou Harper Lewis, Carpe, Mládek nebo Geneva, ale víc než „hitmakeři“ jsou Mike Sullivan (kytara), Dave Turncrantz (bicí) a Brian Cook (basa) zruční a poctiví řemeslníci.

Lístek v předprodeji lze sehnat v sítích Ticketportal a Ticketstream za 350 Kč, rezervace možné na SMS Ticket. Na místě bude vstupenka stát 450 Kč.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

MeetFactory nabízí i další akce

Umělci: Chelsea Wolfe, Russian Circles

Místo konání: MeetFactory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!