Event details

Hlučín, U Stadionu 1798/15 Moravian-Silesian region

24.6.2023 at 10:00 (Saturday)

299 - 599

Buy Ticket

More Tickets

Oslava 100 let fotbalu v Hlučíně OSOBNOSTI vs. TÝM LEGEND FC HLUČÍN

Oslava 100 let fotbalu v Hlučíně OSOBNOSTI vs. TÝM LEGEND FC HLUČÍN

Rok 2023 je pro hlučínské fotbalisty a jeho fanoušky důležitým milníkem. Zdejší fotbalový klub tímto rokem slaví výročí – a ne jen tak ledajaké – rovných 100 let od založení. Velké oslavy jsou naplánovány na sobotu 24. června. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý celodenní program!

Nové výroční logo výrazně odkazuje na stoletou historii klubu. FC Hlučín byl založen v roce 1923 a právě v novém roce 2023 slaví významné 100. leté jubileum. Další prvky loga vychází ze znaku města Hlučín, s nímž jsme neodmyslitelně spjati. Pět hvězd symbolizuje pět generací rodu Gašínů, kteří byli majiteli města v letech 1629 – 1727. V zeleném štítu je také vyobrazen Antonínský kříž a písmeno P, které bylo původně chápáno od zakladatele města Přemysla Otakara II. Nověji se uvádí, že se jedná o zkratku LP latinského Longo Pago – Dlouhá ves, která vznikla dříve než Hlučín – dnešní ulice Dlouhoveská.

Vyvrcholením stého výročí od založení klubu budou velké oslavy přímo na stadionu. Celodenním programem bude příznivce hlučínské kopané doprovázet DJ a moderátor DJ LOWA. Největšími tahákem dne oslav bude exhibiční utkání hlučínských legend proti týmu osobností pod vedením Wernera Ličky a hudební koncerty několika hudebních skupin. Vyvrcholením hudebního programu budou koncerty hvězd Lucie Bílé a Majka Spirita. Oslavte s námi 100 let!

 

This event is not currently happening. No worries, our portal contains many other related events!

https://www.informuji.cz/events/msz/263517-oslava-100-let-fotbalu-v-hlucine-osobnosti-vs-tym-legend-fc-hlucin/
We recommend Cultural centers - Hlučín Events in the area