Filmové a televizní tipy, týden #9: internetoví predátoři, exotická Indie a psí hrdina

Filmové a televizní tipy, týden #9: internetoví predátoři, exotická Indie a psí hrdina 

Nabízíme vám pravidelný přehled televizních a filmových tipů pro poslední únorový týden. Ten se ponese v duchu exotické filmové produkce z Indie, Kolumbie i Jihoafrické republiky a šokujícího dokumentu.

Film Festival Indie-India

Jako naprostá novinka mezi filmovými eventy se prvním rokem představí Film Festival Indie-India a s ním i čtyři snímky ze čtyř různých koutů Indie. Tato přehlídka nezávislého indického filmu se bude konat od 28. do 29. února v pražském kině Pilotů.

Vybrané snímky pochází ze čtyř různých koutů Indie – Ladaku, Ásámu, Kašmíru a Gudžarátu, a nabízí intenzivní příběhy, záběry Himalájí i pouští, přiblížení indických tradic a obyčejů a realistické záběry na život ve městě a na venkově. Festival v pátek odstartuje dílo Chuskit, následovat ho bude Aamis / Hladoví. Snímky pro sobotu jsou Half Widow / Napůl vdova a Hellaro / Bouře. Diváci si spolu s filmy budou moci vychutnat i indické samosy a masala čaj.

V síti

Šokující dokument tvůrců Barbory Chaloupkové a Víta Klusáka je již dlouho netrpělivě očekáván. Ve čtvrtek 27. února proběhnou v kinech jeho první premiéry pro širokou veřejnost. Diváci se podívají na online život tří dospělých hereček mladistvého vzhledu, které ve svých pokojích po dobu deseti dní na internetu nalákají neskutečných 2458 sexuálních predátorů.

Tento radikální dokument demonstruje problematiku zneužívání dětí na internetu. Herečkám jsou zřízeny profily, skrze které si chatují a skypují s muži, kteří je na internetu aktivně oslovili. Tito muži ve většině případů požadují sex přes webkameru, nahé fotky, posílají fotky penisů a odkazy na porno. Některé dívky jsou dokonce vydírány. Recenzi dodáme již brzy.

1917

Tento čtvrtek se premiéry dočká i válečný snímek 1917, který byl oceněn Oscary hned v několika kategoriích – kamera, mix zvuku a vizuální efekty. Oscarový režisér Sam Mendes, slavný režisér bondovek Skyfall a Spectre a dnes již kultovního filmu Americká krása, si tentokrát zvolil tematiku první světové války.

Na sklonku jednoho z největších a neznámějších válečných konfliktů obdrželi dva mladí britští vojáci Schofield (George MacKay) a Blake (Dean-Charles Chapman) obtížné a zdánlivě nesplnitelné zadání. V krátkém čase musí skrze nepřátelské území doručit zprávu, aby tak zabránili hrozícímu smrtícímu útoku na stovky vojáku, mezi nimiž je i Blakeův bratr.

Volání divočiny

Hlavním hrdinou snímku Volání divočiny je Buck, pes, který je hýčkán svým pánem i celou rodinou. Jeho sladký život se však zvrtne ve chvíli, kdy je ze slunečné Kalifornie unesen obchodníky se psy, kteří Bucka zavezou až do mrazivé divočiny kanadského Yukonu v době vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Buckovi končí zahálčivý život, jeho noví páni jej totiž nutí ve psím spřežení tahat těžké sáně.

Psí hrdina tyto těžké podmínky nese statečně, ale naštěstí se mu podaří uniknout ze zajetí a nachází nového přítele, samotářského a trochu podivínského dobrodruha Johna Thomtona (Harrison Ford). V jeho společnosti znovuobjevuje svoje vrozené psí instinkty pro přežití v nehostinné divočině. V nově nalezeném svobodném životě nachází zalíbení. Film přichází do kin ve čtvrtek 27. února.

Královna Sono (1. série)

V pátek 28. února vyjde na Netflixu jeden z nových seriálů z originální produkce americké společnosti. Dílo původem z Jihoafrické republiky předává životní osudy perfektně vycvičené špionky (Pearl Thusi), která se na jednu stranu potýká se změnami v osobním životě, ale na tu druhou se musí jako chladný profesionál vypořádat s nejnebezpečnější misí, na jakou byla kdy vyslána.

Čarodějnice navždy (2. série)

Fantasy seriál z originální Netflix produkce vypráví příběh mladé čarodějnice ze 17. století, jež se přenese v čase do budoucnosti, aby zachránila muže, kterého miluje. V kolumbijské Cartageně 21. století se musí utkat nejen s moderními nástrahami, ale i s temnými silami. V roce 2019 vyšla první série o deseti dílech. Pro velkou oblibu se VOD platforma rozhodla toto kolumbijské dílo rozšířit a v pátek 28. února vypustí do světa očekávanou druhou sérii.

Foto: Hypermarket Film

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!