Metalisté Machine Head upravili plány. Nakonec přijedou i do Prahy

Metalisté Machine Head upravili plány. Nakonec přijedou i do Prahy 

Americká metalová skupina Machine Head se rozhodla prodloužit své evropské turné a nakonec přijede i do Prahy. Znovusjednocená kapela v původní sestavě dorazí do Fora Karlín 9. května 2020.

Groove/thrash metalová hudební skupina z Kalifornie Machine Head přijede navzdory původního itineráře evropského turné i do Prahy. Poté, co frontman Robb Flynn dal dohromady původní sestavu, se kterou roku 1994 nahráli později proslavené debutové album Burn My Eyes, zveřejnili informaci, že k oslavám čtvrt století od vydání této legendární desky pojedou na turné.

To začně 5. října v německém Freiburgu Im Breisgau a bude pokračovat do dalších evropských měst. Praha v seznamu koncertních zastávek původně chyběla. Skupina však teď oznámila, že turné prodlouží až do června a na jaře přidala mimo jiné i koncert v pražském Foru Karlín, který se uskuteční 9. května.

Machine Head vznikli ze zbytku thrashové skupiny Vio-lence v americkém Oaklandu už roku 1992. Spojovali thrash metalové riffy s hardcorem, řev s melodickým zpěvem a nebáli se dalších experimentů se svým zvukem. Právě díky překračování metalových hranic byli výjimeční a stali se středem pozornosti. Doposud vydali devět studiových alb, včetně toho prvního, které je obecně považováno za jedno nejvlivnějších alb 90. let.

Po vzoru turné kapely Metallica i Machine Head plánují koncert natočit a záznam z něj si budou moct návštěvníci po skončení zdarma stáhnout. Kromě standardních vstupenek chystá skupina i možnost pořídit si speciální vstupenky meet & greet, s účastí na zvukové zkoušce nebo i věcné dárky jako třeba podepsanou kytaru. Vstupenky budou k prodeji za cenu od 990 Kč od 10. hodiny v pátek 20. září.

Foto: Loudwire.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!