Neváhejte a přijďte na pivní slavnosti do Žatce

Neváhejte a přijďte na pivní slavnosti do Žatce 

Již 55. ročník pivních slavností Dočesná se uskuteční v Žatci ve dne 31. 8. a 1. 9. 2012. Můžete se těšit na bohatý hudební a doprovodný program.

V pátečním programu se po slavnostním zahájení předvedou oblíbení regionální moderátoři Karel Fiala a Radka Mašková. Následovat bude vystoupení ZUŠ Žatec, Česko – polské poprockové zpěvačky Ewy Farné a jedinečný koncert předvedou Radim Hladík a Blue Effect, Vláďa Mišík a Etc ve vzpomínce na kultovní album Kuře v hodinkách. Na country scéně si můžete poslechnout Roberta Křesťana a Druhou Trávu nebo regionální folkovou skupinu Lochness.

Hlavním dnem slavností je sobota a podle toho vypadá i velmi nabitý program. Na náměstí Svobody se představí oblíbený bavič Zdeněk Izer, královna českého popu Lucie Bílá se skupinou Petra Maláska či revival slavné britské skupiny Smokie. Mezi další vystupující patří Mňága a Žďorp, která letos slaví své 25. výročí. Reagge a world music z jižní Afriky představí Princ Alfredo, který momentálně bydlí v české republice. Na závěr si své vystoupení přichystala ostravská skupina Buty, která letos vydala nové album Duperele.

Na druhé stage si můžete poslechnout podstatně tvrdší muziku. Pro poslech zde zahrají kapely Hlahol, hardcore Beautifull Cafillery, punkáči Curlies a The Snuff. Následně přijdou opravdové žně s teplickou alternativní legendou Už jsme doma, pražskou populární rockovou skupinou Harlej, alkoholem posedlými pijany z Alkeholu a démonickým crossoverem X Left to Die.

Doprovodný program nabízí Divadlo Koráb, historické tržiště, odbornou degustaci piva či celostátní setkání sběratelů pivních etiket a kuriozit.

Na své si přijde jistě každý příznivec piva a kultury. Vstup na tuto akci je zdarma.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!