Chodrockfest 2012 nezklamal! Pro návštěvníky přichystal velkou dvoudenní párty v doprovodu živé muziky

Chodrockfest 2012 nezklamal! Pro návštěvníky přichystal velkou dvoudenní párty v doprovodu živé muziky100%

Ve dnech 10. - 12. srpna 2012 proběhly v Domažlicích dvě velké akce - Chodské slavnosti a druhý ročník hudebního festivalu Chodrockfest 2012. Ten, kdo vyměnil stánky, chodské koláče a folklórní představení za koncerty skupin jako Harlej, Walda Gang, Rybičky 48 a mnoho dalších, rozhodně nelitoval. 

V pátek zahájila Chodrockfest skupina Airbag, která na festivalu pokřtila svoji novou desku V dvaceti seš nesmrtelný. Kromě hlavní stage, na které Airbag odstartovali dva dny plné hudby a zábavy, bylo pro návštěvníky připraveno také malé pódium v pivním stanu. Zde jako první předvedli svoji show rockeři Septic People. Během večera zahráli také kdyňská skupina Zvlášňý Škola, skáčkoví V3ska, pop-punkové bandy Rybičky 48 a Koblížc!. Páteční noc patřila kapelám Alkehol, Imodium a Harlej, které předvedly, jak je u nich již zvykem, velice kvalitní vystoupení. Lidé skákali, skandovalii, zpívali společně se skupinami a bavili se. Tato atmosféra vydržela až do konce noční Rockotéky, která ukončila páteční festivalový den.  

Sobotní část programu začala energickými hity v rytmu ska, kterými potěšila své fanoušky u velkého pódia kapela Sto Zvířat. Na kryté stagi zase návštěvníky pobavil "král českého porno folku" kníže Záviš. Následovala vystoupení party UDG a metalových Dymytry, kterým však bylo pódium v pivním stanu poměrně těsné. Mnoho lidí se do stanu ani nedostalo. Skupina však předvedla skvělou show a její fanoušci vytvořili ve stanu výbornou atmosféru.

Legendární skupina Turbo představila publiku i písně z nejnovějšího alba Žár, ale největší aplaus získaly staré hity jako Hráč nebo Chtěl jsem mít. Prostor na festivalu měly také méně známé kapelky z Domažlic - rockoví Jakobič a pop-punkoví Sticx. Velký úspěch získalo vystoupení Vypsané Fixy, která v Domažlicích vystupovala úplně poprvé. Největší hvězdou soboty a zároveň i celého festivalu se však stal rockový revival Waldemara Matušky Walda Gang v čele s Vláďou Šafránkem. Při jejich ohromné show nechyběly plameny, světelné efekty ani ohňostroj. Místo Rockotéry probíhala v noci ve stanu Kiss párty, která končila až v brzkých ranních hodinách. Během ní zahrála na hlavní stagi ještě kapela Aušus, která se tak postarala o poslední várku živé muziky celého festivalu.  

Festival však nedělají jen kapely a párty, ale také areál vybraný pro konání a především organizace. Chodrockfest 2012 nezklamal ani v těchto dvou aspektech. Místo, na kterém akce probíhala, bylo velice příjemné a pro festival ideální. Ocenila jsem především písčitý a travnatý povrch a blízkost vlakové zastávky i centra. Na organizaci festivalu také nevidím jedinou chybu - skupiny vystupovaly v pořadí, jaké bylo dáno, a téměř načas, u stánků se netvořily zbytečně dlouhé fronty a zásahů policie ani  záchranné služby nebylo zapotřebí. Teď již nezbývá nic jiného, než si počkat na třetí ročník Chodrockfestu, který bude, doufejme, aspoň stejně tak vydařený jako ten letošní. 

Názor informuji.cz: 100%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!