Nejnovější články » Filmové novinky

Oscary 2024: Oceněné filmové hity, které si pustíte v obýváku

9.3.2024,

Máte oscarové filmy? A mohli bychom je vidět? Proč ne! A klidně z pohodlí vašeho gauče. Streamovací platformy už před ceremoniálem nabízí vybrané oceňované hity.

Oppenheimer

 
       Powered by     JustWatch  

Jak se zrodil otec atomové bomby? Projekt Manhattan byl jedním z klíčových momentů druhé světové války. Rozhodující převahu získávají Američané hlavně díky práci astrofyzika J. Roberta Oppenheimera. Ničitel světů se tak stává spasitelem a nositelem konce hrůzného konfliktu. Každý čin ale má své následky,

Barbie

 
       Powered by     JustWatch  

Jen růžová to může být. Režisérka Greta Gerwig přišla s originálním pohledem na feminismus zabalený do krabičky od Mattela. Kdo by nechtěl žít v Zemi Barbie a být dokonalou bytostí bez poskvrny? Když se však fikce střetne s realitou, i nejslavnější panenka na světě má existenciální krizi. Ještě, že existuje i Ken.

Zabijáci rozkvetlého měsíce

 
       Powered by     JustWatch  

Osedžové těží z vlastnictví území s ropovou zlatou žílou. A tak je zlý bílý muž chce do jednoho vyvraždit a získat bohatství pro sebe. Nešťastná úmrtí se šíří jako plevel a vše ukazuje na to, že jen tak neskončí. V dalším veledíle Martina Scorseseho excelují Lily Gladstone, Leonardo DiCaprio a Robert De Niro.

Maestro

 
       Powered by     JustWatch  

Miloval hudbu, miloval svou Felicii, ale miloval i vše, co komplikovalo život. Za zvuku nádherných árií se Bradley Cooper ztrácí v očích Carey Mulligan a spolu s ní kráčí po cestě za úspěchy. K tomu přidejte několikaminutovou scénu s nejen umělcem, ale především dirigentem Bernsteinem a filmový trhák je na světě.

Americká fikce

 
       Powered by     JustWatch  

Frustrovaný spisovatel se pokusí po svém zatočit se stereotypy častujícími takzvanou černošskou zábavu. Napíše proto román sobě vlastní. Kromě odvety společnosti nachází i pravé jádro pokrytectví. Hlavní roli Theloniouse 'Monka' Ellisonsiho si střihnul skvělý Jeffrey Wright.

Nyad

 
       Powered by     JustWatch  

Diana Nyad má velký sen. Jeho start se nachází na Kubě a naplnění na Floridě. Co Diana dělá? Je výjimečná plavkyně a desítky kilometrů chce absolvovat bez jakékoliv ochrany před samotným oceánem a jeho obyvateli.To vše navíc v šedesáti letech. Dokáže tělo zvládnout takovou zátěž? Ano, pokud vás trénuje Jodie Foster.

Rustin

 
       Powered by     JustWatch  

Jeden z pochodů, který změnil tvář Ameriky. Aktivista Bayard Rustin na začátku šedesátých let svolává pochod na hlavní město USA. Během něho bojuje za občanská práva, zastavení násilí a menšiny. Pro mnohé je inspirací, ale svou činností si rovněž maluje na záda terč, do kterého se strefují všichni rasisté a homofobové.

Mezi živly

 
       Powered by     JustWatch  

Stačí malá jiskra, aby se představa o světě změnila od základů. Dvojice Disney a Pixar animacemi rozhýbala své živly a připomněla, proč patří mezi naprostou špičku. Famózní příběh uchvátí nejen děti, ale i dospělé a otevírá možnosti pohledu na žití a elementy kolem každého z nás.

Spider-Man: Napříč paralelními světy

 
       Powered by     JustWatch  

Miles Morales je zpět. Pokračování Spider-Mana je rozhodně jeden z nejlepších animáků loňského roku a navazuje na úspěch šest let staré a oscarové jedničky. V druhém díle se hlavní hrdina znovu potkává s Gwen Stacy, aby s ní procestoval multiverzem plným hrdinů, jako je on sám. Zaplete se do realit podobně jako do pavoučích sítí? A uchová si statut hrdiny za každou cenu?

Sněžné bratrstvo

 
       Powered by     JustWatch  

Po havárii letadla se v srdci And pokouší přežít 16 rugbystů. V nehostinném a nepřístupném místě na planetě se musí spolehnout jeden na druhého. A pokud bude třeba, udělají vše, aby se vrátili domů. Životní epilog ještě není na místě a záchrana může být za rohem. Let 571 ještě není odsouzen ke kompletní zkáze.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.