Dvanáctý ročník multikulturního Sázavafestu stál opravdu za to

Dvanáctý ročník multikulturního Sázavafestu stál opravdu za to 

Sázavafest letos opravdu zabodoval. Jen v pátek na něj dorazilo kolem patnácti tisíc lidí a přes to, že noc ze čtvrtka na pátek byla pravdu deštivá, účastníci díky krásnému slunečnému počasí přes den měli minimální šanci to pocítit.

Mexická kapela Molotov, která se zaměřuje především na politické texty, se zařadila mezi nejúspěšnější kandidáty festivalu. Randy Ebright bubeník kapely Molotov, který jediný nepochází z Mexika, nýbrž z New Orleans sdělil, že v obou zemích co se politiky týče je to opravdu špatné a má pocit, že politika v Mexiku je snad ještě o něco horší než kdekoliv jinde. Jejich koncert doladil baskytarista Micky Huidobro, který úsměvy nešetřil.

Mezi další opravdu úspěšné kandidáty patřila americká kapela Fun Lovin´Criminals, která zahrnuje různé hudební styly od jazzu, rocku, hip hopu až po funk a blues. Jejich texty většinou řeší otázky zločinu, násilí, chudoby a politiky. Některé jsou vtipné jiné odvážné.

Death By Chocolate ze Švýcarska, kteří nahradili kapelu Skindread z Velšska navštívili naší Českou republiku poprvé a opravdu publikum zaujali. Podle jejich reakcí po vystoupení je možné, že v naší republice nejsou naposledy.

Jako vždy ocenitelný zážitek, klidné pohupování fanoušků a krásu v duši vyvolalo vystoupení Anety Langerové.  O aktivitu publika a radostný smích se pro změnu postaral Jiří Macháček a celá kapela MIG 21. Zazpívat rekordních sto písní v průběhu celého festivalu se pokusila kapela Sto zvířat a svůj rekord také hravě zvládla. Za dohledu zástupkyně z agentury Dobrý den svou poslední stou píseň odzpívala s kapelou Mňága a Žďorp, která zrovna slavila své pětadvacáté výročí na hudební scéně. Společně si zazpívala kapela Mňága a Žďorp ještě například s Tomášem Klusem nebo s Tata Bojs.

Své padesáté narozeniny zde oslavil známý spisovatel Michal Viewegh a pro publikum zde četl ze své nové knihy. V doprovodném programu, který probíhal v rámci celého festivalu, byla možnost shlédnout různé zajímavosti.  Jednou z nich byla velmi poučná výstava studentů z ČVUT v Praze.

Závěrem festivalu roztančil fanoušky předskokan a DJ Madony na jejím posledním turné DJ Paul Oakenfold z Británie.

Sázavafest se zařadil za pomoci fanoušků mezi čisté festivaly.  Vytřídilo se více jak dvacet tisíc kelímků a festival získal certifikát Čistý festival 2012.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!