Metronome Prague 2023 již brzy otevře své brány. Zazpívá Jamiroquai, ZAZ, Aurora i David Koller a Jana Kirchner

Metronome Prague 2023 již brzy otevře své brány. Zazpívá Jamiroquai, ZAZ, Aurora i David Koller a Jana Kirchner 

Letošní 6. Metronome Prague má nakročeno k historicky nejúspěšnějšímu ročníku. Od 21. do 24. června obsadí areál Výstaviště Praha sedm scén, na kterých se vystřídá více než 300 účinkujících – včetně známých jmen zahraniční i domácí hudební scény. Vystoupí například Jamiroquai, ZAZ, Moderat, Aurora, Tove Lo, David Koller, Jana Kirschner, Zrní, Midi Lidi, Supercrooo, PSH a další.

Všechny tři festivalové dny rozjede TREE STAGE s nejnovějšími hudebními objevy a postupně se k ní přidají další stage. Hlavní venkovní scény METRONOME STAGE a PARK STAGE představí největší festivalové hvězdy.

Venkovní amfiteátr, ČT FONTÁNA STAGE, nabídne každý den několik koncertních speciálů, které pořadatelé akce připravili společně s českými a slovenskými hudebníky. Letos budou přes den a následně v noci k dispozici tři kryté scény, na kterých se bude končit mezi třetí a pátou hodinou ranní: Tradiční MOOON CLUB a poprvé  BEATS FOR METRONOME CLUB POWERED BY EVROPA 2 – připravený ve spolupráci s největším festivalem taneční hudby u nás Beats for Love.

Na pódiu se během tří dnů vystřídá také řada domácích i zahraničních DJs. Například David Penn, EKG, Priest, Martin Gredner, ProggyBoy, Dominik Gehringer, Junior Jan ad. Druhou novinkou je RAP CLUB, v němž se představí například PSH live band, Kelvyn Colt, Frosti, Sawsane, Pio Squad nebo Supercrooo.

Různorodý doprovodný program

Metronome Prague bude nejen o skvělé hudbě. Šestý ročník obohacuje atraktivní doprovodný program Metronome Fair, jehož letošním tématem je ODVAHA.

Velkou novinkou budou podcasty natáčené živě s publikem přímo z Metronome Prague, a to těmi nejznámějšími tvůrci a moderátory, jako je Čestmír Strakatý s Prostorem X, Pastoral Brothers, Dobrovský & Šídlo, My děti s odvahou a další.

Děti a teenageři jsou zváni do Pukec zóny, na taneční a výtvarné workshopy, do skateparku a pumptracku, fotokoutku, do divadla, na vyhlídkové kolo a nejrůznější další zábavy (glitters, tetovačky, počítačové i deskové hry). Český olympijský výbor připravil Olympijskou zónu EDA s edukativním programem, který zajímavou formou představuje filozofii olympismu a olympijské hodnoty.

Foto: Mapa areálu

Pořadatelé Metronome Prague přichystali spolu s dalšími českými uměleckými institucemi mimořádné venkovní expozice. Nebudou chybět filmové produkce jako PSH – Nekonečný příběh, WESTWOOD: Punk, Icon, Activist, výstavy, slam poetry a aktuální debaty.

Tématem diskusní zóny Opero Forum Pražská Plynárenská bude letos odvaha ke změně. Jednotlivé diskuse se zaměří na různé trendy, které hýbou dnešním světem. A jejich hosté budou hledat, jak se v nich vyznat a co pro nás znamenají. Informační chaos, psychické zdraví, generační propasti, energetická tranzice, kultura v době generativní AI či láska v době VR, to je malá ochutnávka toho, co se v Opero Forum bude diskutovat.

Gastro větev a odpočinkové zóny

Výběr bude opravdu pestrý: kolumbijské speciality, indický street food, indonéské pokrmy, delikatesy z Provence, konopizzy, hamburgery, tortilly, hranolky, hot dogy. Jídla s masem, vegetariánská, veganská, slaná i sladká. O pití se postarají našlápnuté bary, kde kromě drinků a koktejlů budou také různé druhy čepovaných piv. Spokojeni budou také příznivci vín, pro které je připravena nabídka vín z Moravy, Španělska či Francie. O nealko se postarají značky Mattoni a Pepsi. Milovníci kávy si svůj šálek mohou vychutnat například v kavárně Costa Coffee.

V areálu budou možné bezhotovostní platby kartou, mobilním telefonem či hodinkami. Samozřejmostí už jsou vratné kelímky a ekologické nádobí. Všude budou dostupné keramické toalety s tekoucí vodou včetně teplé.

Kromě četných chillout zón nejen ve stínu Stromovky si návštěvníci odpočinou v Metronome lounge v Křižíkově pavilonu C, který nabídne i několik mimořádných uměleckých počinů – originální instalace, výstavy a k tomu milý bar a místa na sezení k odpočinku.  Ve Škoda Auto Chill Out zóně bude možné během relaxace v dobíjecích stanicích nabít mobilní telefony. 

Doprava

Automobily doporučují pořadatelé nechat na parkovištích mimo oblast centra Prahy a dopravit se na akci MHD. Doprava na festival bude možná tramvají, metrem, autobusem či pěšky. Tramvaje budou posíleny po celý den, noční spoje budou mít dvojnásobnou kapacitu. Záložní vozy pak budou připraveny pro případ potřeby ve vozovně u Výstaviště.

Pro Pražany a turisty bude akce znamenat jen jedno omezení, areál Výstaviště bude v době festivalu neprůchozí.

Cenové hladiny vstupenek

Vstupenky na Metronome Prague 2023 jsou aktuálně v prodeji za 3 590 Kč za tři dny pro dospělého. Organizátorům se podařilo učinit vstřícný krok směrem k návštěvníkům a tuto cenu zafixovat v předprodeji jako konečnou. Vyšší bude až při nákupu vstupenek přímo na místě – za 3 990 Kč.

Jednodenní vstupenka pak vyjde na 2 290 Kč. Vstupné pro děti do 12 let je 190 Kč za tři dny, mládež 12 až 21 let zaplatí za tři dny 1 890 Kč. Zvýhodněné vstupné mají také zdravotně hendikepovaní.

Kompletní informace s detailním popisem najdete na Metronome Prague festival najdete zde.

Foto: archiv Metronome Prague

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!