Superhrdinové míří do Rudolfina. FILMharmonie v červnu zakončí svou jubilejní sezónu

Superhrdinové míří do Rudolfina. FILMharmonie v červnu zakončí svou jubilejní sezónu 

Supermana, Batmana, Úžasňákovi, Avengers nebo Hellboye spojí na jednom pódiu Filmová filharmonie. V neděli 11. června završí oslavy deseti let na hudební scéně.

Filmová filharmonie při posledním koncertu jubilejní desáté sezóny slibuje velkolepý zážitek. Pod vedením dirigenta Roberta Kružíka (koncert Valentýn) odehraje show s názvem Superheroes věnovanou hrdinům stříbrného plátna. Během více než dvou hodin zazní ikonické melodie, a také koncertní suity přímo vytvořené pro posluchače symfonických koncertů.

Diváky čeká tradiční obsazení orchestru za doprovodu šedesátičlenného pěveckého sboru. "Posluchači se můžou těšit na skvělou filmovou hudbu od 80. let až po současnost. Velkým překvapením je pro mě podmanivá hudba Marca Beltramiho k filmu Hellboy a krásné sborové pasáže z hudby k filmům X-Men: Poslední vzdor Johna Powella a Muž z oceli Hanse Zimmera," láká na galavečer Matěj Lehár, ředitel a dramaturg Filmové filharmonie.

Z hudebního světa superhrdinů zazní ještě témata z filmů Superman, Avengers, Spider-Man 2 nebo Fantastická čtyřka. Vstupenky na koncert Superheroes jsou k zakoupení na webu www.filmharmonie.cz. Kompletní program najdete zde. FILMharmonie se po letní pauze vrátí s jedenáctou sezónou, a to 8. října opět v Rudolfinu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!