Filmové a seriálové tipy, týden #17: Manželské nevěry, do hloubky s Edem Sheeranem a fantastický dvoják FILMharmonie

Filmové a seriálové tipy, týden #17: Manželské nevěry, do hloubky s Edem Sheeranem a fantastický dvoják FILMharmonie 

V aktuálním kinotýdnu se podíváme na zoubek seriálovým bokovkám, zrzavému pop idolu a dvojkoncertem oslavíme i 10 let Filmové filharmonie na scéně. Co zaujme vás? A stále odmítáte vyrůst?

Láska a smrt

 

Streamovací platforma Max přichází s dalším thrillerem od tvůrců hitů Sedmilhářky a Mělas to vědět. V malém státě v americkém Texasu chce žena v domácnosti od života víc. A tak se rozhodne, že začne podvádět manžela. Vše se ale ztvrtne ve chvíli, kdy příběh natočený podle skutečných událostí vyřeší kdosi sekerou. V hlavních rolích se objeví Elizabeth Olsen a Jesse Plemons.

Peter Pan a Wendy

 

S Disney+ se vracíme do Země nezemě za chlapcem, které odmítal vyrůst. Klasické dobrodružství Petera Pana následuje hlavního hrdinu společně s jeho bratry, Wendy a samozřejmě také piráty vedenými kapitánem Hookem. Novou adaptaci milovaného příběhu si Disney naděluje ke 100 letům své existence. Kapitána, který se bude zhruba 106 minut vyhýbat krokodýlí tlamě, si zahrál Jude Law a režie se ujal David Lowery (Zelený rytíř).

Fatal Attraction

 

Série, která dá vzpomenout na špičkový thriller s Michaelem Douglasem a Glenn Close z osmdesátých let. Sonda do následků manželské nevěry sleduje Dana, který prožije nezapomenutelnou noc s neznámou Alex. Ta se ale následně rozhodne kontrolovat celý jeho život. Co zabrání tomu, aby aférky nevyužila zcela ve svůj prospěch? V mileneckých úlohách osmidílného seriálu excelují Lizzy Caplan a Joshua Jackson. Čeští diváci je uvidí na videotéce SkyShowtime.

Ed Sheeran: The Sum of It All

 

Dokument The Sum Of It All napsaly v posledních letech životní peripetie a dílo nesmělého zrzka, který koktal a neměl na kariéru popového zpěváka pražádnou šanci. Titul vtipně narážející na matematické názvy jeho desek ukazuje nejtěžší momenty Eda Sheerana a kterým směrem ovlivnily jeho hudební vzestup. Niterná čtyřdílná minisérie navazuje i na několik týdnů starou a velice povedenou sondu do soukromí jiné hvězdy, Lewise Capaldiho. Tentokrát ji ale nenabízí Netflix, ale Disney+.

Filmová Filharmonie: Fantasy

FILMharmonie si k desátému výročí existence naděluje další dárek. Poslední dubnový víkend nachystala pro fanoušky filmové hudby hned dvojnásobný výlet do světa fantasy. Diváci 29. a 30. dubna uslyší melodie z Pána prstenů, Pirátů z Karibiku nebo Hry o trůny. Ve Dvořákově síni se během víc než dvouhodinového programu objeví na 90 hudebníků, které tradičně podpoří pěvecký sbor sbormistryně Lenky Dandové a navíc i chlapecký pěvecký sbor Bonifantes pod vedením sbormistra Jana Míška. Večerem publikum provede česká herečka, zpěvačka a tanečnice Michaela Tomešová

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!