Filmové a seriálové tipy, týden #16: Asterův Beau, devadesátkový Invalida i zrestaurovaná soulož století

Filmové a seriálové tipy, týden #16: Asterův Beau, devadesátkový Invalida i zrestaurovaná soulož století 

Zrestaurovaný sekáček nad led, Asterův útok na mainstreamové publikum nebo ztřeštěný Invalida od bratrů Slováků. S čím se v týdnu zabavíte vy?

On se bojí

 

Režisér Ari Aster svým novým snímkem rozdělil publikum na dvě poloviny. Jedni jeho Beaua milují, druzí mají za to, že tím filmový vizionář vykopal hrob vlastní kariéře. A samotný Beau s tváří Joaquina Phoenixe se bojí. Života, světa nebo rodičů. A se svými strachy se musí srovnat v tom nejbizarnějším díle, co zřejmě letos uvidíte. Po Slunovratu Aster znovu překvapuje a boří bariéry.

Invalida

 

Divoké devadesátky se vším, co k tomu patří. Pro hrdinu filmu Invalida, Laca, to ale nejsou nejšťastnější časy. Kvůli své výbušné povaze se ocitá v nesprávném čase na nesprávném místě a zaplatí za to. Souběh okolností ho posadí na invalidní vozík, a protože se nedovolá spravedlnosti, vezme ji do vlastních rukou. Pomstu v režii Jonáše Karáska servírují Gregor Hološka, Zdeněk Godla, Patrik "Rytmus" Vrbovský a další.

Smrtící podoba

 

Rachel Weisz se na amazonském Prime Videu představuje v moderním pojetí thrilleru Davida Cronenberga z roku 1988. Herečka známá především svou rolí z filmové série Mumie, ztvárňuje dvě sestry - Elliot a Beverly Mantlovy. Smrtící podoba je o jejich odhodlání udělat maximum, aby zlepšily obor gynekologie. Původní snímek představil světu bratry. Do tajuplného thrilleru o dvou gynekolozích se tehdy promítly i mnohé z autorových fascinací lidskou tělesností. Dvojroli si zahrál Jeremy Irons.

Ghosted

 

Opatrně na ty, které milujete. Cole se zblázní do tajemné dívky Sadie, která je však tajná agentka na misi, která rozhodně nevypadá na ideální rande. Nová dvojice musí absolvovat dobrodružství a v jejich rukou není nic menšího než záchrana celého světa. Na tradiční plot akční romance od režiséra Dextera Fletchera láká videotéka Apple TV+, která jako hlavní hrdiny najala Anu de Armas a Chrise Evanse.

Základní instinkt 4K

Brutální vražda vysloužilého rockera, svůdná spisovatelka a neohrožený detektiv. Ikonický thriller Paula Verhoevena se zrestaurovaný vrací do kin. Ve 4K rozlišení si nyní můžete připomenout dým z cigarety Nicka Currana nebo ležérní přehození nohou Catherine Tramell. Za ikonické hudby Jerryho Goldsmitha na plátně znovu ožijí Sharon Stone a Michael Douglas. A to v jednom z nejlepších snímků devadesátých let.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!