Znovu do světa fantasy. Filmová filharmonie chystá dvojici jarních koncertů v Rudolfinu

Znovu do světa fantasy. Filmová filharmonie chystá dvojici jarních koncertů v Rudolfinu 

FILMharmonie si k desátému výročí existence naděluje další dárek. Poslední dubnový víkend nachystala pro fanoušky filmové hudby hned dvojnásobný výlet do světa fantasy. Diváci uslyší melodie z Pána prstenů, Pirátů z Karibiku nebo Hry o trůny.

Posluchačsky nejúspěšnější program Filmové filharmonie se vrací do Rudolfina. A to hned dvakrát. Populární těleso, které letos slaví 10 let na hudební scéně, připravilo pro fanoušky filmové hudby hned dva jarní koncerty. Dirigent Ondřej Vrabec rozezní orchestr do melodií z takových děl, jako jsou Pán prstenů, Fantastická zvířata, Hra o trůny, Piráti z Karibiku a další. Jejich autory jsou legendární skladatelé James Horner, John Powell nebo Hans Zimmer.

"Kromě společného tématu hledám mezi osvědčenými tituly také novinky. Dbáme na původní obsazení hudebních nástrojů, proto u nás kromě velkého počtu hudebníků můžete vidět také nepřeberné množství bicích,” láká na komplexní zvukovou skladbu ředitel a dramaturg Filmové filharmonie Matěj Lehár. Ve Dvořákově síni se tak během víc než dvouhodinového programu objeví na 90 hudebníků, které tradičně podpoří pěvecký sbor sbormistryně Lenky Dandové a navíc i chlapecký pěvecký sbor Bonifantes pod vedením sbormistra Jana Míška.

V sobotu a v neděli 29. a 30. dubna Dvořákova síň Rudolfina opět zažije neobyčejnou atmosféru, kterou se daří hudebníkům vytvářet už desátým rokem. Vstupenky na oba koncerty jsou k dispozici na webových stránkách Filmové filharmonie, kde najdete i podrobný program. Symfonický orchestr však ve svém letošním nadělování zdaleka nekončí. Už na 11. června chystá další představení pod názvem Superheroes.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!