Filmové a seriálové tipy, týden #14: Instalatér Mario, normalizační Volha a co bylo před Pomádou

Filmové a seriálové tipy, týden #14: Instalatér Mario, normalizační Volha a co bylo před Pomádou 

Velikonoční kinotýden je plný zajímavých novinek. Vydejte se do Houbového království, projeďte se Volhou nebo si zazpívejte s předchůdci slavné Pomády.

Super Mario Bros. ve filmu

Kolik instalatérů je potřeba na záchranu Houbového království? Odpověď je nasnadě. Jeden. Populární postavička z Nintendo světa Mario se dostává znovu na plátna kin. Musí se postavit strašnému nepříteli, najít bratra Luigiho a postarat se o bezpečí princezny Peach. Vše ale jde, pokud jste Super. Nejnovější herní adaptaci to v animovaném světě sluší a k tomu hlavní postavy namluvily takové hvězdy jako Chris Pratt, Anya Taylor-Joy nebo třeba Jack Black.

Volha

Česká televize si ke svým sedmdesátým narozeninám nadělila několik tvůrčích dárečků. Jedním z nich je i Standa Pekárek, hlavní hrdina seriálu Volha o atmosféře nejen na Kavčích horách v době normalizace. Diváci uvidí herecké ikony, bizarní nařízení režimu a hlavně příběh bezstarostného práskače a holkaře, který si nedělá hlavu ani z StB. Hlavně aby řídil tu Volhu, vozil Karla a Bohemka vyhrávala. Série nabídne celkem pět dílů.

Air: Zrození legendy

 

Matt Damon a Ben Affleck znovu přiložili ruku k dílu na společném projektu. První jmenovaný hraje pod režijní taktovkou toho druhého manažera společnosti Nike, který uzavírá spolupráci s nadaným nováčkem basktetbalu Michaelem Jordanem. Dohoda nakopne značku Air Jordan, která způsobí revoluci ve sportovním byznyse. Onen hráč se totiž brzy stane fenoménem a legendou americké NBA.

Tři mušketýři: D'Artagnan

Slavný román Alexandra Dumase ožívá v premiérovém dějství dvoudílné ságy o královských vojácích, cti a zradě. Francii hrozí britská invaze a temperamentní gaskoněc d‘Artagnan hledá způsob, jak by mohl sloužit králi. V moderním pojetí známého příběhu nechybí kromě ústřední čtveřice mušketýrů ani klíčové postavy Constance, kardinála z Richelieu či intrikánky Milady de Winter, která je také hlavní protagonistkou pokračování. To je naplánované na letošní prosinec. Herencký ansámbl láká na Vincenta Cassela nebo Evu Green.

Grease: Rise of the Pink Ladies

 

Uplynou ještě čtyři roky než se Danny seznámí se Sandy a prožijí spolu ony Summer Nights v Pomádě. Už nyní, v polovině padesátých let, je ale potřeba být na střední škole Rydell cool. Parta outsiderů se rozhodne, že pozvedne svou reputaci a zahalí ji do růžové. Čtyři rozzlobené holky na okraji společnosti se stanou legendárními Pink Ladies a rozezpívají tuto desetidílnou sérii na SkyShowtime. 

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!