Filmové a seriálové tipy, týden #12: Čtvrtá Baba Jaga, mocenské finále i dokument o vraždě, která otřásla Slovenskem

Filmové a seriálové tipy, týden #12: Čtvrtá Baba Jaga, mocenské finále i dokument o vraždě, která otřásla Slovenskem 

Festival Jeden svět v pondělí pokračuje v Olomouci, kam vás srdečně zveme nejen na dokument Kuciak: Vražda novináře. V běžné distribuci vás čeká také čtvrté pokračování Johna Wicka nebo závěrečná série HBO hitu Boj o moc. Co z tipů upoutá vaši pozornost?

John Wick: Kapitola 4

 

John Wick aka Baba Jaga hledá cestu jak porazit Nejvyšší radu. Na cestě za svobodou hledá spojence a střetává staré nepřátele v typicky akčním stylu. Do jedné ze svých nejslavnějších rolí se už počtvrté vrací Keanu Reeves. Jako legendární hitman neo-noir thrilleru trhá kasovní rekordy v amerikých kinech v nejdelším snímku celé série. Tentokrát se natáčelo v Japonsku, Jordánsku, Berlíně, v Paříží nebo New Yorku. Pátý díl je naplánován na rok 2025.

Kuciak: Vražda novináře

 

Dokument Kuciak: Vražda novináře se vrací k tragické události z února 2018, kdy byl zavražděn novinář Ján Kuciak a jeho snoubenka Martina Kušnírová. Snímek Matta Sarneckiho se zaměřuje na slovenské podsvětí a ukazuje na praktiky mafie s potřebným odstupem. Nabízí rovněž autentické výpovědi nejen příbuzných obou obětí, ale i druhé strany, advokáta obžalovaného Mariana Kočnera. Dokument už zaujal kritiky na festivalu ve švýcarském Curychu, kde získal zvláštní uznání. V Česku ho aktuálně mohou diváci sledovat i v rámci festivalu Jeden svět.

Buď chlap!

 

Vlastní máma vás nepozná! Pavel hledá cestu ke své vyvolené Tereze skrze kurz, který v Tatrách z každého kluka udělá muže. Výcvik vede svérázný instruktor Weisner, který své železné rekruty naučí vše od štípání dříví po svádění. Bude to Tereze stačit? Českou komedii v hlavních rolích s Jakubem Prachařem, Terezou Rambou nebo Ondřejem Sokolem natočil režisér a scenárista Michal Samir.

Boj o moc S4

 

Videotéka HBO Max si pro fanoušky dramatu připravila velkolépe finále série Boj o moc. Seriál oceněný Zlatými glóby i televizními Emmy vrcholí odchodem mediálního magnáta Logana Roye do penze. Synové čekají na pohádkové dědictví ale nebudou mít cestu ke zlatému dolu jednoduchou. Rozbíhá se další bitva se zákulisními intrikami, kde se každou minutu směje někdo jiný. Komu připadne obrovský majetek a moc nad ním?

Jeden svět Olomouc

Pětadvacátý ročník Mezinárodního festivalu Jeden svět pokračuje v regionech. Už v pondělí 27.3. startuje v Olomouci, kde se diváci dočkají například zmíněného dokumentu Kuciak: Vražda novináře, ale i dalších děl s tématikou lidských práv. Pestrý program pod hlavičkou motta Jaká je cena bezpečí doplní doprovodné akce. Na cestu do kina máte čas až do soboty 1. dubna. Vybrané snímky budou po skončení festivalu dostupné na platformě Jeden svět online.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!