Eros Ramazzotti, Vřískot a Spectaculare. Týdenní tipy od 6. do 12. března

Eros Ramazzotti, Vřískot a Spectaculare. Týdenní tipy od 6. do 12. března 

Jaký kulturní mix přinese nový týden? Představí se popová hvězda Eros Ramazzotti, ale i elegán s buřinkou Faada Freddy. Do kin zamíří další Vřískot, v Divadle v Řeznické se potkají s nejhorším americkým prezidentem. Festival Spectaculare přinese nové audiovizuální vjemy a v GASK připomenou Olafa Hanela. Inspirujte se s námi!

Eros Ramazzotti v Praze

Italská popová superstar Eros Ramazzotti si za svou více než 35 dlouhou pěveckou kariéru získal fanoušky po celém světě. Velké oblibě se těší i v našich končinách. V pražské O2 areně představil své umění již čtyřikrát a míří sem znovu - v rámci celosvětového turné se tu zastaví 6. března.

"Nemůžu se dočkat, až budu moci obejmout své fanoušky po celém světě a věřím, že ten nejlepší způsob, jak čelit této složité době, je začít znovu dělat hudbu. Spolu," vzkázal svým fanouškům Eros Ramazzotti.

Faada Freddy

Zpívá, rapuje, beatboxuje, hraje na tělo, tančí a především zapojuje do svého koncertu i diváky, kteří mu vytvoří ten nejlepší sbor. Senegalský zpěvák Faada Freddy svým stylem a energií uhranul fanoušky a návštěvníky festivalu Colours of Ostrava již v roce 2017.

Nyní se tento showman vrací, tentokrát představí své umění v pražském Rock Café 8. března. Jeho směsice gospelu, soulu, jazzu, reggae, popu a hip hopu roztančí snad každého.

Vřískot 6

Slasherová série Vřískot má další pokračování, v pořadí již šesté! Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život.

Co čert nechtěl, objeví se tu nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface. Ubraní sebe a své blízké znovu před řáděním dalšího psychopata? Vřískot 6 slibuje ještě epičtější podívanou, o čemž se můžeme přesvědčit již tento týden v kinech.

S prezidentem v divočině

Co se stane, když se setkají Thomas Edison, Henry Ford a „nejhorší prezident USA" Warren Gamaliel Harding? To se dozvíte v nové inscenaci S prezidentem v divočině z pera skvělého spisovatele Marka St. Germaina, který se specializuje na historickou fikci.

Edison a Ford způsobili ve světě revoluci - první z nich díky svým vědeckým vynálezům, druhý byl průkopníkem automobilového průmyslu a mechanické automatizace. Oba tito muži ovšem měli své stinné stránky. Neúnavný inovátor Edison v sobě měl málo soucitu a připisoval si autorství i za cizí vynálezy. Ford se netajil svými antisemitskými a rasistickými názory. Těmto dvěma velikánům brilantně sekunduje Warren G. Harding, muž, který nikdy prezidentem být nechtěl, a když se jím stal, pokazil vše, co se pokazit dalo. Fiktivní sonda do života tří velikánů své doby bude premiérově uvedena v Divadle v Řeznické 10. března.

Zdroj: Divadlo v Řeznické

Festival Spectaculare

Za jedinečnými trendy na poli audio-vizuální kultury se vydejte na multižánrový Festival Spectaculare. Spectaculare propojuje hudbu s dalšími formami vizuálního umění a nabízí tak jedinečné umělecké zážitky.

V pořadí desátý ročník festivalu znovu slibuje pestré hudební spektrum od současné elektronické i soudobé akustické hudby, soudobé podoby ambientu a fúzí post-rocku, jazzu, etnické či soudobé vážné hudby. O opening se postará mexický hudebník Fernando Corona alias Murcof, který ve své tvorbě kombinuje prvky ambientu, drone music, minimalismu nebo glitche. Festival potrvá do 14. dubna.

Expanze ticha – Olaf Hanel

Umělec, kurátor, chartista a emigrant Olaf Hanel (1943–2022) působil mezi lety 1991–2009 v Českém muzeu umění v Praze, v roce 2009 přejmenovaném na GASK. A právě do GASK v Kutné Hoře míří výstava tohoto tvůrce, který se věnoval akčnímu umění a land-artu.

Komorní výstava a doprovodné sympozium, které proběhne v GASK v sobotu 11. března za účasti autorova generačního souputníka Eugena Brikcia, představí Olafa Hanela jako tvůrce v souvislostech totalitního útlaku i obnovené demokracie po roce 1989. Projekt se koná u příležitosti autorových nedožitých 80. narozenin. Výstava potrvá od 12. března do 11. června 2023.

Zdroj: GASK

Vstupenky za poloviční cenu na festival Votvírák

Patnáctý ročník tradičního Votvíráku na letišti v Milovicích se pomalu, ale jistě blíží a pořadatelé si do 15. března, přesněji do 15:15 tohoto dne, připravili speciální akci! Každý držitel již zakoupené vstupenky na tento slavnostní ročník Votvíráku automaticky získává 50% slevu na nákup další vstupenky ve stejné kategorii. Můžete na Votvírák přibrat dalšího kamaráda do party.

Stačí u objednávky zadat do kolonky SLEVOVÝ KÓD 13místný kód vaší vstupenky a cena vám klesne o polovinu! Akce platí pro vstupenky STANDARD, KOMBI, VIP a nevztahuje se na vstupenky zakoupené v rámci Valentýnské akce.

Úvodní foto: ©Paramount Pictures

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!