Filmové a seriálové tipy, týden #9: Boxer a Grogu potřetí, bizarní Pú a to nejlepší pro otrlé publikum

Filmové a seriálové tipy, týden #9: Boxer a Grogu potřetí, bizarní Pú a to nejlepší pro otrlé publikum 

Otrlec, pokračování na třetí i televizní premiéra Chyb. V aktuálním kinotýdnu je z čeho vybírat. A v neposlední řadě dojde i na úžasná stvoření ze Stokorcového lesa. Co si vyberete?

Creed III

Šampión Adonis Creed se vrací ve třetím pokračování boxerské série. Jako sportovec je na vrcholu a ani v životě mu nic nechybí. Idylu naruší dávný přítel z dětství, kterí si po odpykaném trest klestí cestu na boxerské výsluní. Budou se muset oba přátelé utkat v ringu? V hlavní roli pokračovatele slavného Rockyho se znovu objevuje Michael B. Jordan, který film i režíruje. Jeho rivala si zahrál Jonathan Majors, který ztvárnil padoucha i v novém Ant-Manovi.

Mandalorian S3

 

This is the way. Mando a jeho chráněnec Grogu přicházejí s dalším dobrodružstvím z předaleké galaxie. Osamělého lovce odměn čeká cesta k vykoupení, jelikož v předchozí sérii odhalil svou tvář a porušil tak dávný kodex. V první dílu s názvem Odpadlík zahajuje svou odyseu cti. Musí se vrátit na domovskou planetu svého řádu, která však může být nenávratně pohřbená pod jedovatými látkami. Herec Pedro Pascal se po obřím úspěchu seriálu Last of Us vrací na streamovací platformy už potřetí ve své nejpopulárnější roli.

Medvídek Pú: Krev a med

Medvídek Pú jak ho neznáte a možná ani netoužíte poznat. Co by se stalo, kdyby Kryštůfek Robin opustil milovaná zvířátka a zanechal je napospas ve Stokorcovém lese? Pú, Prasátko a Ijáček přece musejí jíst, a tak si najdou cestu. Výsledkem je krvavý slasher Rhyse Waterfielda. Hladová zvěř touží po potravě i po pomstě a les se stává zapovězeným. Bizár jako vystřižený z našeho dalšího festivalového tipu je vhodným oddechovým zážitkem pro silné žaludky a milovníky ikonického příběhu.

Festival otrlého diváka

Z medvídka volně navazujeme Festivalem otrlého diváka, který láká již na svůj 18. ročník. Ten se 6.–12. března v kině Aero pověnuje šíleným filmům s tématem mateřství. Pro nastávající rodičky budou ideální jak interaktivní projekce, tak například doprovodný program včetně sestřihu těch nejlepších scén z porodního sálu. Filmy bude provázet tematická výzdoba, odporně trefné drinky a mnoho dalšího. Otrlec se po Praze přesune i do dalších měst. Od 31. března by měl působit Univerzitním kině Scala v Brně a 21. dubna navštíví BIO Central v Hradci Králové.

Chyby

 

Hned po sobotním předávání výročních cen Český lev čeká diváky České televize televizní premiéra snímku Chyby režiséra Jana Prušinovského. Prodavačka Ema z malého města v něm potká pokrývače Tomáše z nedaleké vesnice. Co působí jako záležitost na jednu noc se rozvine v nečekaný vztah. Dívka však ukrývá tajemství z minulosti. Jak jsme psali v naší recenzi, Prušinovský prý natočil romanci a jako nevšední pouto mezi dvěma obyčejnými lidmi s prostými životy jeho film skutečně do jisté míry funguje. Optikou pisálka z metropole je však vztah Tomáše a Emy sondou do duší syrových chlápků, kteří si dají po hubě, aby spolu další den mohli sedět v hospodě a klábosit nad jedním oroseným. A to klidně i o tom, jaký hezký film Tomášovo děvče natočí příště. Celý text najdete zde.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!