Filmové a seriálové tipy, týden #7: Kinomixer, vzpomínky na Nagano i kvantová říše

Filmové a seriálové tipy, týden #7: Kinomixer, vzpomínky na Nagano i kvantová říše 

Nabitý festival v Praze i Brně, koncert filmové hudby v Rudolfinu, ale i návrat turnaje století. I to jsou témata dalšího kinotýdne.

Ant-Man a Wasp: Quantumania

 

Marvel se ukazuje s prvním snímkem letošního roku. Scott Lang neboli Ant-Man se i se svou superhrdinskou rodinou ocitá v kvantové říši, otevřeném světě, které skýtá nejedno tajemství. Na scénu se totiž chystá záporák ještě horší než byl kdysi Thanos. Podaří se ho přemoci a nenarušit tok času a prostoru? V hlavních rolích se znovu vrací Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer a další.

Děti Nagana

 

Česko si připomíná pětadvacet let od takzvaného turnaje století. Rok 1998 a úspěch zlatých hokejistů na hrách v Naganu inspiroval i scenáristu a režiséra Dana Pánka. Sledujeme příběh jedenáctiletého Dominika, který s národem prožívá velkolepé vítězství 1:0 nad Kanadou. Proto bere hokejku a má jasno, chce s kamarády hrát. A je jedno, že to bude hlavně s tenisákem za domem. Dokáže nový tým potrénovat a porazit rivaly? Nostalgický zážitek zaručen.

Je mi ze sebe špatně

 

Kristoffer Borgli svou satirickou komedii představil už během nedávného festivalu SCANDI, kde sklidila velký úspěch. Nyní se snímek Je mi ze sebe špatně podívá do kin i v běžné distribuci. Divák sleduje nástrahy mírně toxického vztahu Signe a Thomase. Vzájemná soutěživost partnerů se jednoho dne vymkne z rukou a zoufalá žena chce vyrovnat skóre. Úmyslně tak onemocní, aby přilákala pozornost a probudila soucit. Borgli si utahuje především ze schopnosti sebeprezentace v současné společnosti. 

Festival Kinomixer (Praha/Brno)

Ještě než přijde jubilejní 10.ročník Future Gate Sci-Fi Film Festivalu, připravili si organizátoři kulturní jednohubku v Praze a Brně. Zbrusu nová filmová přehlídka KINOMIXER je složená z hororů, fantasy a samozřejmě science fiction, která je autorům originálního festivalu vlastní. Nabídne například švýcarskou krvavou pohádku o děvečce s halapartnou nebo bitvu mezi jednorožci a medvídky. V Praze od pátku v kině BIO OKO a v Brně pak od pondělí v Kině Art. Program najdete na webu.

FILMharmonie: Zvířátka

Filmová filharmonie Matěje Lehára chystá na neděli 19. února třetí tematický koncert své jubilejní desáté sezóny. V pražském Rudolfinu ožijí zvířecí postavy z oblíbených filmů jako jsou Godzilla, Slepičí úlet nebo třeba ze světa Harryho Pottera. Dvouhodinový program obstará velký symfonický orchestr v doprovodu pěveckého sboru sbormistryně Lenky Dandové. Celý večer bude mít pod taktovkou dirigent Marek Šedivý. Vstupenky jsou stále k dispozici.

Další novinky a recenze najdete v naší filmové rubrice

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!